ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος του Σώρρα

Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος του Σώρρα

Ειδήσεις | Αρτέμης Σώρρας: Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων άσκησε την Τρίτη (28/03/2017) η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά ακόμα συνεργατών του, για την κατ' εξακολούθηση εξαπάτηση χιλιάδων πολιτών, ότι διαθέτει δήθεν 600 δισ. δολάρια, για να σβήσει το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά και τα ιδιωτικά πολιτών, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στο δημόσιο αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς που ανέλαβε την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Το πλαίσιο ποινής που αντιμετωπίζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του φτάνει ως και την ισόβια κάθειρξη, καθώς οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι:

- Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 Περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

- Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξης εγκληματική οργάνωση

- Διασπορά ψευδών ειδήσεων

- Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος

- Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

- Ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα

Στο «μικροσκόπιο» και άλλα δύο πρόσωπα

Πέραν των οκτώ, όμως, η Εισαγγελία της Αθήνας ασχολήθηκε και με τη δράση δύο ακόμα προσώπων, στενών συνεργατών του Αρτέμη Σώρρα οι οποίοι όμως βρίσκονται στον Καναδά και απέστειλε τη σχετική δικογραφία στην ανάκριση.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που αποτυπώνει την εγκληματική δράση Σώρρα προκύπτει ότι:

- Ούτε ένα ευρώ δεν διαθέτει ο ίδιος ως περιουσιακό στοιχείο. Τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

- Η ανεξέλεγκτη δράση του έχει προκαλέσει αδιανόητη ζημιά στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσκομίζουν τις "εξουσιοδοτήσεις"της απάτης και αρνούνται να πληρώσουν χρέη και εισφορές.

- Περί τις 12 χιλιάδες ανέρχονται οι πολίτες που επικαλούνται τις παραμυθίες Σώρρα και δεν πληρώνουν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Ενδεικτικ,ά αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα πως για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ (!) ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από Δημόσιο, εφορίες και λοιπά.

Σημειώνεται ότι η Δικαιοσύνη οργάνωσε συστηματικά την έρευνα για τον Σώρρα μόλις πρόσφατα, μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, καθώς οι διάσπαρτες δικογραφίες συνενώθηκαν και έγιναν πλέον εμπεριστατωμένη έρευνα για τη δράση του.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον Αρτέμη Σώρρα