ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άκης Τζοχατζόπουλος: «Όχι» στο αίτημα μείωσης της εγγύησης αποφυλάκισης

Άκης Τζοχατζόπουλος: «Όχι» στο αίτημα μείωσης της εγγύησης αποφυλάκισης

Ως έχει παραμένει η εγγύηση των 200.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλου και συνεπώς ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παραμείνει- μέχρι νεοτέρας- έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου να απαλειφθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος ή έστω να μειωθεί το ύψος της εγγύησης που του έχει επιβληθεί προκειμένου να αποφυλακιστεί. Έτσι οι δικαστές, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε, έκριναν ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στο ποσό των 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί είτε μετρητοίς, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Ένα μέλος της σύνθεσης έκρινε πως το ποσό της εγγυοδοσίας θα πρέπει να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει στη διάθεσή του διαφορετικούς τρόπους καταβολής της εγγυοδοσίας και δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Νικολάου, ο Άκης Τσοχατζοπουλος δήλωσε αδυναμία καταβολής το ποσού, καθώς κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να το καταβάλει. «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών "Αγ. Παύλος" και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά» υποστήριξε ο συνήγορος και πρόσθεσε πως θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό.

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησε για «φυσική εξόντωση» του Άκη Τσοχατζοπουλου επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τί λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων... Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανής για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».

Σχετικές ειδήσεις