ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βαριές ποινές στους δράστες της αιματηρής ληστείες σε βάρος του Πάνου Καλλίτση

Βαριές ποινές στους δράστες της αιματηρής ληστείες σε βάρος του Πάνου Καλλίτση

Βαριές ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους τρεις κατηγορούμενους για την ένοπλη επίθεση σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της συζύγου Έλενας Χριστοπούλου τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό.

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία τεσσάρων ημερών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε πολυετείς καθείρξεις στους τρεις κατηγορούμενους που ξεκινούν από 12 έτη και φτάνουν τα 54 έτη -και μάλιστα, χωρίς να δώσει αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.

Στο εδώλιο για την υπόθεση κάθισαν ένας αστυνομικός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 42χρονος κρατούμενος των φυλακών.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον 30χρονο κατηγορούμενο αστυνομικό σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, καθώς αποφάνθηκε πως η συμμετοχή του περιορίστηκε στις πληροφορίες που έδωσε για το ζεύγος Καλλίτση. Ο 42χρονος, ο οποίος το βράδυ της επίθεσης ήταν σε άδεια από τις φυλακές όπου εξέτιε ποινή για ληστεία, και πυροβόλησε σε βάρος του ζευγαριού καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 53 ετών (εκτιτέα τα 25).

Στον 35χρονο Ιρακινό επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ αποφασίστηκε η απέλαση μετά την έκτιση της ποινής.

Συγκλονίζει ο Καλλίτσης

«Έκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή μου. Νιώθω δικαιωμένος. Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν και πάνω απ όλα το Θεό που μου χάρισε τη ζωή», δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης αμέσως μετά την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός κομμωτής και η σύζυγός του, τον Ιανουάριο του 2016, δέχθηκαν επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους, την ώρα που επέστρεφαν από το κομμωτήριό τους στο Χαλάνδρι, στο σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο γνωστός κομμωτής, καθώς και η σύζυγός του, η οποία δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.