ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για τα βουνά των σκουπιδιών

Εισαγγελική έρευνα για τα βουνά των σκουπιδιών

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα συσσωρευμένασκουπίδιαστους δρόμους της Αθήνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε το εκρηκτικό πρόβλημα των σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας, δημιουργώντας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, μια αποπνικτική ατμόσφαιρα η οποία ενδεχομένως θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος θα καλέσει μάρτυρες και θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν ο κ. Γκύζης διαπιστώσει αξιόποινες πράξεις, τότε θα κλητεύσει μάρτυρες και θα απαγγείλει κατηγορίες στους υπεύθυνους.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον ως την Πέμπτη, ενώ η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει διαχωρίσει τη θέση της αποφασίζοντας την αναστολή των κινητοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός απορριμματοφόρων θα επιστρέψει στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σχετικές ειδήσεις