Βόμβα «τέρας» στην Ελευσίνα: Απομακρύνονται οι κάτοικοι - Πώς θα την εξουδετερώσουν (pics)

Βρέθηκε βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο…

Βίντεο: Έλληνες διπλωμάτες μπλεγμένοι σε εμπόριο οργάνων παιδιών

Η αποκάλυψη έγινε από τον πρώην υπουργό…

Καιρός: Προσοχή! Η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (video)

Εκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για…

Ψηφίστε τώρα: Με ποιους θέλετε να συνεργαστεί η ΝΔ και με ποιους ο ΣΥΡΙΖΑ;

Διαδικτυακή δημοσκόπηση: Ας μιλήσουμε για το τι πιστεύετε…

Αναδρομικά: Αυτή η αίτηση σας επιστρέφει την εισφορά αλληλεγγύης - Κατεβάστε την ΕΔΩ

Αναδρομικά: Περίπου 600.000 συνταξιούχοι διεκδικούν επιπλέον αναδρομικά,…

Χανιά: Πρώην νοσηλεύτρια με επτά δάνεια «κούρεψε» το χρέος της κατά 65%

Χανιά: Πρώην νοσηλεύτρια με επτά δάνεια «κούρεψε» το χρέος της κατά 65%

Την περιουσία μιας 62χρονης συνταξιούχου, πρώην νοσηλεύτριας «έσωσε» με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Χανίων, «κουρεύοντας» το χρέος της, συνολικού ύψους 105.543,43 ευρώ κατά 65%.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο άνεργος γιος της, που ήταν εγγυητής σε ένα από τα δάνεια της μητέρας του, απαλλάχθηκε από τις δανειακές του υποχρεώσεις, λόγω του μηδενικού εισοδήματός του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης, η δανειολήπτρια, που ήταν στην κυριολεξία βουτηγμένη στα χρέη, αξιοποίησε τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και στο εξής και για μία πενταετία, θα καταβάλει δόση 400 ευρώ τον μήνα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της.

Η 62χρονη, μητέρα δύο παιδιών και συνταξιούχος του δημοσίου, με σύνταξη ύψους 1.154,86 ευρώ, ζει με τον άνεργο 39χρονο γιο της, τον οποίο και συνδράμει οικονομικά.

Με την απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων έσωσε την περιουσία μητέρας και γιου συνεκδικάζοντας τις δύο υποθέσεις και αφού απάλλαξε τον γιο από τις υποχρεώσεις του ως εγγυητή απέναντι στην τράπεζα, ρύθμισε τα χρέη της δανειολήπτριας, ορίζοντας πως θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 400 ευρώ το μήνα για 60 δόσεις.

Στην ουσία δηλαδή, η κύρια κατοικία της 62χρονης διασώθηκε από τον επαπειλούμενο πλειστηριασμό και το συνολικό χρέος της στην τράπεζα «κουρεύτηκε» σε ποσοστό της τάξεως του 65%. Έτσι, από τα 105.543 ευρώ θα καταβάλει τελικά 37.121 ευρώ.