ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακιστέος ο Βούλγαρος δολοφόνος του καρδιολόγου - Κάλυψε πλήρως την ερωμένη του

Προφυλακιστέος ο Βούλγαρος δολοφόνος του καρδιολόγου - Κάλυψε πλήρως την ερωμένη του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 37χρονος Βούλγαρος για τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, το περασμένο Σάββατο (07/10), στη Σητεία.

«ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑ - ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ» ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Ήταν λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Τετάρτης (11/10) όταν ο 38χρονος, στον οποίο έχει ασκηθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού καρδιολόγου, πέρασε με σκυμμένο το κεφάλι, την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Νεάπολης, συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η μεταφορά του 38χρονου στον ανακριτή:

Ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου και με συνήγορο τον οποίο είχε ορίσει το δικαστήριο καθώς κανείς δεν είχε δεχθεί να εκπροσωπήσει τόσο τον 37χρονο όσο και την 38χρονη σύζυγο του γιατρού και συγκατηγορούμενή του, ο Βούλγαρος φέρεται να υποστήριξε ότι η ερωμένη του δεν είχε «καμία σχέση με τη δολοφονία».

siteia9

Παραδέχτηκε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του γιατρού τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο το παιδί που έχει αποκτήσει η 38χρονη να είναι δικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλο σημείο της απολογίας του -η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες-, ισχυρίστηκε πως είχε δεχτεί απειλιτικό μήνυμα από τον γιατρό ο οποίος είχε μάθει για την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του και άφησε να εννοηθεί πως φοβόταν όχι μόνο για τη ζωή του αλλά και για τον ανήλικο γιο του στη Βουλγαρία.

Γι' αυτό, όπως ισχυρίστηκε, πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον άνδρα της γυναίκας που είχε αγαπήσει παράφορα.

Όσο για τα μηνύματα που αντάλλαξε με την ερωμένη του, υποστήριξε ότι δεν είχαν σχέση με την ενέδρα αλλά ότι αφορούσαν τη σχέση τους.

Παράλληλα, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των πράξεων του δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι μόνος εκείνος, σχεδίασε και πραγματοποίησε τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή η 38χρονη σύζυγος του θύματος.

siteia7
siteia8

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος, παρά το ότι ζούσε μια πολύ καλή ζωή, ως σύζυγος του καρδιολόγου, δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον εφηβικό της έρωτα, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα, η σχέση της με τον 37χρονο Βούλγαρο αστυνομικό να αναζωπυρωθεί.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το ποια είναι η κατηγορούμενη και για την παράνομη σχέση της

Ο 37χρονος μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αμέσως μετά την απολογία του, έφτασε στο γραφείο του ανακριτή Λασιθίου η σύζυγος του γιατρού, η οποία κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, προκειμένου να απολογηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή της στη δολοφονία του 62χρονου συζύγου της.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της κατηγορούμενης, σε συνέντευξή της, υποστήριξε ότι η κόρη της πιέστηκε από τον Βούλγαρο ο οποίος όπως είπε «έκανε κουμάντο».

Διαβάστε περισσότερα για τα όσα είπε ΕΔΩ

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο και πληροφοριών: neakriti.gr, flashnews.gr, cretapost.gr

«Το έκανα για να τη σώσω»

«Γιατί με ρωτάτε για αυτήν; Δεν έχει σχέση με ό,τι έγινε», φέρεται να ισχυριζόταν με κατηγορηματικό τρόπο, πριν την απολογία του, ο 38χρονος Βούλγαρος, δείχνοντας τη δυσφορία και την ενόχλησή του για το γεγονός ότι όλοι συσχετίζουν το φόνο με την παρουσία της ερωμένης, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ανατολή».

Ομολόγησε πως δολοφόνησε το γιατρό, ανέφερε πως αισθάνεται μετανιωμένος, αλλά παρόλα αυτά έλεγε συνέχεια πως ήταν μια απόφαση που πήρε ο ίδιος, χωρίς εκείνη να του ζητήσει κάτι. Το μόνο που του είχε πει ήταν πόσο άσχημα περνάει στο γάμο της.

Είναι προφανές πως ως αστυνομικός γνώριζε την συνέχεια που θα είχε η υπόθεση σε περίπτωση που επρόκειτο να συλληφθεί. Άλλωστε, δεν είχε δηλώσει το υπηρεσιακό του περίστροφο μπαίνοντας στην Ελλάδα κι αυτή μόνο η πράξη μπορούσε να τον κάνει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ακόμα και σε μια αστυνομική έρευνα ρουτίνας. Μάλλον, μοιάζει ν’ ανέμενε τις εξελίξεις κι ήταν έτοιμος να πληρώσει το τίμημα για τον έρωτά του. Για αυτό και αφήνει να εννοηθεί πως χρειάστηκε να βρει «στήριξη» για να προχωρήσει στην πράξη, ακολουθώντας το δρόμο της… ρακής και του ούζου πριν τη δολοφονία.

Το μόνο που έμοιαζε να τον φοβίζει στο ενδεχόμενο της φυλακής είναι ότι δεν θα ξαναδεί το παιδί του στην Βουλγαρία, με το οποίο φέρεται να έχει καλές σχέσεις και επαφές, αλλά έλεγε πως ήταν αποφασισμένος να πει την αλήθεια και ισχυρίζεται πως δεν ήρθε απαραίτητα για να σκοτώσει, ίσως για να εκφοβίσει και σίγουρα για να αποτελέσει τον «φύλακα – άγγελο» της γυναίκας που αγαπούσε…

Σοκάρει ο σχεδιασμός του εγκλήματος

Είναι προφανές πως η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ένας αστυνομικός, που έχει υπηρετήσει στο Εγκληματολογικό Τμήμα στη χώρα του, που ισχυρίζεται πως κρατά πάντα το υπηρεσιακό του περίστροφο και που γνωρίζει τις συνέπειες ενός φόνου, μοιάζει έτοιμος να δώσει τη δική του μάχη και να υποστεί τις συνέπειες μέχρι τέλους, επιδιώκοντας να κρατήσει στο απυρόβλητο την ερωμένη του.

Ωστόσο, στο σχεδιασμό της δολοφονίας η γυναίκα φαίνεται να βρίσκεται παντού, εκτός από την τελική πράξη και την εκτέλεση. Ακόμα και στο τέλος, φέρεται να είχε ενεργό ρόλο. Μάλιστα, το πρωινό του Σαββάτου, μετά από πολύ καιρό, φέρεται να είχε σεξουαλική επαφή με τον άνδρα της, τον αποχαιρέτησε και μετά έστειλε στον εραστή της sms, ειδοποιώντας τον πως έφυγε μόνος από το σπίτι για να προχωρήσει στη δολοφονία του.

Πάντως, τα ερωτηματικά για την υπόθεση παραμένουν: Ισχύουν τα ερωτικά κίνητρα και για τους δυο; Ή μήπως συνεχίζουν να υπηρετούν με συνέπεια ένα σχεδιασμό ο οποίος διαμορφώθηκε από κοινού με τη συνεργό του από πριν και περιλαμβάνει τη φάση της σύλληψης και των δικαστηρίων;

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Σχετικές ειδήσεις