ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έρευνα για τη διαρροή των εγγράφων για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Έρευνα για τη διαρροή των εγγράφων για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Έρευνα  για τη διαρροή των εγγράφων αναφορικά με τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, θέμα που έχει πολιτικούς τριγμούς, ενώ απασχόλησε και την κοινοβουλευτική διαδικασία, διέταξε σήμερα (28/11) η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς το Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο), ζητά να ερευνηθεί, αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα και αν υπήρχε διαρροή παρά το νόμο. Η έρευνα θα διενεργηθεί σύμφωνα με την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου, αρμοδίως από το Στρατοδικείο, σε πρώτη φάση για τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα και αν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους λοιπούς.

Προ ημερών για την ίδια υπόθεση δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και την επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, έρευνα που ήδη έχει δρομολογηθεί.