Κάλυμνος: Στη φυλακή ο 64χρονος που προσπάθησε να εισπράξει 650 εκατομμύρια ευρώ!

Newsroom Newsroom

Κάλυμνος: Στη φυλακή ο 64χρονος που προσπάθησε να εισπράξει 650 εκατομμύρια ευρώ!

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 64χρονο Ρουμάνο για την υπόθεση απόπειρας εκταμίευσης από τράπεζα της Καλύμνου, ποσού 650.000.000 ευρώ, με τη χρήση εικονικού διεθνούς εμβάσματος, ενώ αθώος κρίθηκε 65χρονος Καλύμνιος.

Στην υπόθεση κατηγορούνταν συνολικά τρία άτομα, ο 64χρονος Ρουμάνος ο οποίος αν και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο δικάστηκε ως να ήταν παρών, ένας 65χρονος Καλύμνιος, τον οποίο το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Παναγιώτη Αβρίθη έκρινε αθώο και ένας 67χρονος Γερμανός ο οποίος απεβίωσε και έπαυσε για αυτόν η ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που είχε ασκηθεί σε βάρος τους.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 26 Φεβρουαρίου 2013 όταν οι κατηγορούμενοι επισκέφθηκαν το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.

Άμεσα ξεκίνησε έλεγχος από την τράπεζα προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την ανάληψη των χρημάτων. Τα 650 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν επρόκειτο να πιστωθούν σε λογαριασμό που δήθεν είχε ο 67χρονος Γερμανός σε υποκατάστημα Φιλανδικής τράπεζας του Λονδίνου και στη συνέχεια θα κατατίθεντο στο λογαριασμό που είχε ανοίξει στο όνομά του στο υποκατάστημα της Ελληνικής τράπεζας στην Κάλυμνο, από όπου και θα τα έκανε ανάληψη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα ήταν άψογα σχεδιασμένα και ακόμη και η φόρμα με την ηλεκτρονική εντολή για να δοθούν τα χρήματα άριστα συμπληρωμένη και αρκετά αληθοφανές.

Ωστόσο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική εντολή δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην περιοχή μας έκανε την τράπεζα να το ψάξει λίγο περισσότερο και τελικά να ανακαλύψει ότι το διεθνές έμβασμα ήταν πλαστό!

Στην συνέχεια αντιπρόσωπος του Τραπεζικού Καταστήματος κατήγγειλε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τα «ευρήματα» του ελέγχου που είχε κάνει.

Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε στις 27 Φεβρουαρίου 2013 το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εκ νέου για να δουν τι είχε γίνει με τα χρήματά τους.

Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 67χρονος Γερμανός, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά:

  • Μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Δυο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)
  • Τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)
  • Δυο κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες sim
  • Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση

Επίσης στην κατοχή του 60χρονου Ρουμάνου εντοπίστηκαν:

  • Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • Δυο κινητά τηλέφωνα
  • Ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση
  • Δυο σημειωματάρια με τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved