ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταπέλτης η εισαγγελέας για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου

Καταπέλτης η εισαγγελέας για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου

Την ενοχή του επιχειρηματία Άρη Φλώρου και των Αλβανών Αρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντουλτσε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου το Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Η περιγραφή του δράστη της επίθεσης από τον μηνυτή, προσομοίαζε αρκετά στον Όλντι Ντουλτσε και τον περιέγραφε ως ένα από τα άτομα που τον πυροβόλησαν. Στις 31 Αυγούστου 2016 συλλαμβάνεται ο Ντούλτσε και έρχεται στην Ελλάδα. Οδηγείται στον ανακριτή και στην πρώτη απολογία του παραδέχεται το συμβάν και αναφέρει και τον Άρμπερ Μπακο», ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας και συνέχισε: «Οι δυο κατηγορούμενοι όταν τους επιδείχθηκαν φωτογραφίες αναγνώρισαν τον Άρη Φλώρο. Κλήθηκε και ο μηνυτής και ανέφερε ότι εγώ σας είχα εκφράσει εξ αρχής ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός».

Ειδική αναφορά έκανε η εισαγγελική λειτουργός και στην ανώνυμη επιστολή που έφτασε στον ανακριτή και η οποία αφήνει αιχμές για εκβιασμό από πλευράς Αντωνόπουλου. «Αυτός που συνέταξε το κείμενο θέλει να μας πει ότι ο Αντωνόπουλος έκανε συμφωνία. Αυτή τη γεύση αφήνει. Αυτό όλο δε στέκει στη λογική. Ότι έφαγε μια σφαίρα και έκανε συμφωνία με τους δολοφόνους και τους πληρώνει μάλιστα για να κατηγορήσουν τον Φλώρο. Ο κατηγορούμενος δε, μας είπε ότι οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου ζήτησαν 2 εκατ. ευρώ για να αλλάξουν όλοι τις καταθέσεις τους. Όλη η ιστορία έχει 2 κοινά σημεία. Όσα λέει η επιστολή, λέει και ο κατηγορούμενος. Επίσης είναι ο μόνος που λέει ότι ο Αντωνόπουλος έχει κάνει συμφωνία με τους άλλους δύο. Καταλήγω ότι ο συντάκτης και πνευματικός πατέρας αυτής της επιστολής είναι ο Άρης Φλώρος».

Η απόφαση θα εκδοθεί στις 12 Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις