Ποινική δίωξη σε βάρος 21 ατόμων για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Newsroom Newsroom

Ποινική δίωξη σε βάρος 21 ατόμων για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος 21 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, καθώς και άλλων σκευασμάτων που διατίθενται μόνο στα νοσοκομεία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μεταξύ των εμπλεκομένων που δρούσαν σε δημόσια νοσοκομεία, είναι γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και υπάλληλοι μεταφορικών εταιρειών, εκ των οποίων τέσσερις εμφανίζονται ως αρχηγοί του κυκλώματος.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία και όπως προέκυψε από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές υπεξαιρούσε αντικαρκινικά φάρμακα αξίας 1.000 έως 6.000 ευρώ, μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία. Κατά τη μεταπώληση σε νοσοκομεία του εξωτερικού η τιμή του φαρμάκου τετραπλασιαζόταν, όπως και τα κέρδη του κυκλώματος, τα οποία ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους για τα εξής κακουργήματα:

  • Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της.
  • Απάτη από κοινού και κατ΄εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ.
  • Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
  • Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.
  • Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ΄επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
  • Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ' εξακολούθηση.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ποινική δίωξη σε βάρος 21 ατόμων για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα
01
Ποινική δίωξη σε βάρος 21 ατόμων για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved