Παραίτηση - «βόμβα»: Αποχωρεί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ - Αιχμές κατά Αποστόλου

Κάνει λόγο για αδιαφορία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης…

Εισβολή της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να συναντηθούν με την…

Καιρός: Προβλήματα στη Μυτιλήνη από τη σφοδρή βροχόπτωση

Χείμαρροι οι δρόμοι

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται μειώσεις έως και 50% - Ποιους αφορά και πόσο θα πληρώσουν - Αναλυτικά παραδείγματα

ΕΝΦΙΑ: Σε πρώτη φάση 5,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες…

Παπακώστα: Καταφέραμε να περιορίσουμε τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

«Δεν επηρεάστηκε η ζωή στην πόλη» -…

Ποινική δίωξη σε βάρος 21 ατόμων για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Ποινική δίωξη σε βάρος 21 ατόμων για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος 21 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, καθώς και άλλων σκευασμάτων που διατίθενται μόνο στα νοσοκομεία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μεταξύ των εμπλεκομένων που δρούσαν σε δημόσια νοσοκομεία, είναι γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και υπάλληλοι μεταφορικών εταιρειών, εκ των οποίων τέσσερις εμφανίζονται ως αρχηγοί του κυκλώματος.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία και όπως προέκυψε από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές υπεξαιρούσε αντικαρκινικά φάρμακα αξίας 1.000 έως 6.000 ευρώ, μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία. Κατά τη μεταπώληση σε νοσοκομεία του εξωτερικού η τιμή του φαρμάκου τετραπλασιαζόταν, όπως και τα κέρδη του κυκλώματος, τα οποία ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους για τα εξής κακουργήματα:

  • Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της.
  • Απάτη από κοινού και κατ΄εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ.
  • Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
  • Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.
  • Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ΄επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
  • Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ' εξακολούθηση.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

PHOTO GALLERY