ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πετρούπολη: Σοκάρει η ομολογία της 19χρονης - «Έπνιξα το παιδί με ένα κορδόνι και τον ομφάλιο λώρο»

Πετρούπολη: Σοκάρει η ομολογία της 19χρονης - «Έπνιξα το παιδί με ένα κορδόνι και τον ομφάλιο λώρο»

Πετρούπολη | Νεκρό βρέφος: Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία του βρέφους που είχε βρεθεί πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη στις 26 Φεβρουαρίου - Η μητροκτόνος ομολόγησε το φόνο ενώ η μητέρα της παραδέχτηκε ότι το πέταξε στα σκουπίδια

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη (17/05/2018) ενώπιον του τρίτου τακτικού ανακριτή ζήτησαν και έλαβαν σήμερα, Δευτέρα (14/05) η 19χρόνη και η 54χρονη μητέρα της, οι οποίες κατηγορούνται για τη δολοφονία του βρέφους, το οποίο γέννησε η νεαρή και εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη από ρακοσυλλέκτη στις 26/02/2018.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Ωστόσο, από την πλευρά του συνηγόρου τους θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνέργεια σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της.

Παράλληλα, θα ζητηθεί ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, καθώς η υπεράσπιση υποστηρίζει πως η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη φέρεται να είπε στον ανακριτή: «Κατάλαβα την εγκυμοσύνη στον έβδομο μήνα. Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Στις 11:30 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετό. Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού».

Από την πλευρά της η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει σχετικά: «Βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και την εναπόθεση στον κάδο απορριμμάτων».

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Σχετικές ειδήσεις