ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθησαν μάνα και κόρη για το βρέφος που πέταξαν σε κάδο στην Πετρούπολη

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθησαν μάνα και κόρη για το βρέφος που πέταξαν σε κάδο στην Πετρούπολη

Πετρούπολη | Νεκρό βρέφος: Δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας βρέφους που είχε βρεθεί πεταμένο μέσα σε κάδο απορριμμάτων στις 26 Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή της Πετρούπολης σηματοδοτεί η σύλληψη δύο προσώπων.

19ΧΡΟΝΗ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ – Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δύο γυναίκες ελληνικής καταγωγής, 19 και 54 ετών αντίστοιχα, οι οποίες φέρονται ως εμπλεκόμενες στη δολοφονία του βρέφους, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή (13/05/2018), ενώ σήμερα πέρασαν το κατώφλι του οδηγήθηκαν ταπό αστυνομικούς για να απολογηθούν σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η 19χρονη ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε πολύ αργά την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της και άρχισε να κρύβει από τη μητέρα της ότι είναι έγκυος.

Όμως έγινε αντιληπτό στον τελευταίο μήνα της κύησης. Οι λεπτομέρειες για τη γέννηση του μωρού αλλά και το πώς το στραγγάλισε και αμέσως μετά η 52χρονη το πήρε και πέταξε στον σκουπιδοτενεκέ είναι ανατριχιαστικές.

Και οι δύο γυναίκες στις καταθέσεις τους, περιγράφουν με σοκαριστικό τρόπο το πώς η 19χρονη γεννούσε μέσα στο μπάνιο του σπιτιού και η 52χρονη ήταν απ’ έξω από την πόρτα, ενώ προκαλεί σοκ και η λεπτομέρεια ότι η 19χρονη ζήτησε από τη μητέρα της, μόλις γέννησε, χαρτιά για να βάλει στο στόμα του μωρού ώστε να σταματήσει να κλαίει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η 19χρονη ανέφερε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς ότι γέννησε στο μπάνιο του σπιτιού της.

Και οι δύο γυναίκες μένουν σε διαμέρισμα πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το βρέφος.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό μιας συγκλονιστικής υπόθεσης

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Όλα ξεκίνησαν στις 26/02 στην Πετρούπολη, όταν ένας ρακοσυλλέκτης, ψάχνοντας μέσα σε κάδο απορριμμάτων βρήκε ένα νεκρό βρέφος, τυλιγμένο σε σεντόνι, στη συμβολή των οδών Πίνδου και ανατολικής Ρωμυλίας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το μωρό είχε στο στόμα του χαρτοπετσέτες για να μην μπορεί να αναπνεύσει και να μην ακούγεται το κλάμα του.

Τα ευρήματα των ιατροδικαστών κατέδειξε πως το μωρό στραγγαλίστηκε τόσο με σχοινί όσο και με τον ομφάλιο λώρο. Το σχοινί όπως και ο ομφάλιος λώρος ήταν τυλιγμένα στο λαιμό του.

Το βρέφος που όπως όλα δείχνουν δολοφονήθηκε μισή ώρα μετά την γέννησή του και πετάχτηκε στα σκουπίδια δεν ήταν ούτε πρόωρο, ούτε είχε κάποια άλλα προβλήματα, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Μάλιστα όπως λένε οι ιατροδικαστές το παιδί πετάχτηκε στον κάδο και πέρασαν 10 ώρες πριν το ανακαλύψει ένας ρακοσυλλέκτης ο οποίος και ειδοποίησε τις αρχές.

Εκτός από το σχοινί και τον ομφάλιο λώρο που ήταν τυλιγμένα στο λαιμουδάκι του το νεογέννητο είχε και χαρτιά μέσα στο στόμα του.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο παρουσίαζε έναν άντρα να πετάει ένα ύποπτο δέμα στον επίμαχο κάδο.

Ωστόσο, ο φερόμενος ως «ύποπτος» μεταφορέας του δολοφονημένου βρέφους που είχε βρεθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη, εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία, αρνούμενος οποιαδήποτε κατηγορία. Ο νεαρός άνδρας που αναγνώρισε τον εαυτό του στα πλάνα πολλών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία προέρχονταν από κατάστημα απέναντι από τον κάδο απορριμμάτων, και τον ήθελαν ως τον ύποπτο που πέταξε το νεκρό βρέφος στα σκουπίδια, εμφανίστηκε εμφανώς εκνευρισμένος μπροστά στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πετούσε απλώς τα… σκουπίδια του, διαμένει εκεί κοντά, δεν είχε την σύζυγό του ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο να εγκυμονεί, και δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με την σοβαρή υπόθεση, ενώ επιφυλάχθηκε παντός νομίμου δικαιώματός του, καθώς οι φήμες και τα ανεπιβεβαίωτα ρεπορτάζ τον ήθελαν ως δράστη της φρικιαστικής δολοφονίας του βρέφους.

Μάλιστα οι συγκεκριμένες αναφορές είχαν αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες καθώς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είχε επικεντρωθεί στον εντοπισμό του άνδρα που ενδέχεται να πέταξε το δολοφονημένο βρέφος και όχι στον εντοπισμό της γυναίκας που φαίνεται να το κυοφορούσε και να το γέννησε ενδεχομένως μέσα σε σπίτι της περιοχής και ευθύνεται και εκείνη για τον φρικιαστικό στραγγαλισμό του με τον ομφάλιο λώρο και σκοινί.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις