ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βόλος: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί έκλεψε αντικείμενα από τον τάφο αδικοχαμένων αδελφών!

Βόλος: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί έκλεψε αντικείμενα από τον τάφο αδικοχαμένων αδελφών!

Οι εικόνες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στις 23 Ιουλίου 2014, στην ΠΕΟ Βόλου Λάρισας, μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν συγκρούστηκε με νταλίκα, ζωντάνεψαν ξανά την Παρασκευή (8/6) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Αυτή τη φορά όμως, όχι για να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα που είχε απασχολήσει το Πανελλήνιο, αλλά για κλοπή από τον τάφο των δύο κοριτσιών που είχαν χάσει τη ζωή τους Κατερίνα και Ιωάννα Κουτσιαρή 18 και 21 χρονών και μάλιστα από μακρινή συγγενή τους!

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, στο εδώλιο κάθισε μια 65χρονη γυναίκα, θεία του πατέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών, που κατηγορούνταν για κλοπή από το μνήμα τους στο κοιμητήριο του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Στεφανοβικείου, αγαπημένων αντικειμένων τους, που είχαν βάλει μετά τον θάνατό τους οι γονείς τους.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο πατέρας και η μητέρα των άτυχων κοριτσιών, που είπαν ότι η γυναίκα έκλεψε από τον τάφο των παιδιών τους κραγιόν, κολόνιες, μάσκαρα και ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας, μεγάλης συναισθηματικής αξίας για τα λατρεμένα κορίτσια τους.

Ο πατέρας των κοριτσιών, είπε ότι στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, είχε πάει στο κοιμητήριο και τα πράγματα ήταν εκεί, ενώ φεύγοντας είδε την κατηγορούμενη να είναι σκυμμένη πάνω από το μνημείο και υπέθεσε ότι πήγε να προσευχηθεί.

Η μητέρα των κοριτσιών δήλωσε ότι λίγο αργότερα που πήγε η ίδια στο κοιμητήριο του χωριού, διαπίστωσε ότι τα προσωπικά αντικείμενα των κοριτσιών της έλειπαν.

Σύμφωνα με τους γονείς της Κατερίνας και της Ιωάννας, ζήτησαν από την 65χρονη να επιστρέψει τα αντικείμενα που έκλεψε από τον τάφο των παιδιών τους, αλλά η ίδια είχε πει ότι τα έδωσε στα δικά της παιδιά και επέστρεψε μόνο τις κολόνιες.

Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, όπου εκπροσωπήθηκε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, ενώ ο εισαγγελέας έδρας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός για την πράξη της κατηγορούμενης και έκανε πρόταση ενοχής της.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε την 65χρονη γυναίκα σε φυλάκιση 18 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα, λόγω της ιδιαιτερότητας της πράξης και με δικαίωμα έφεσης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό δυστύχημα έγινε στις 23 Ιουλίου 2014, στη 1.35 μετά τα μεσάνυχτα, στο 36ο χιλιόμετρο της ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νεαροί, και οδηγούσε ο 20χρονος Φίλιππος Καπανιάρης, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα. Τα παιδιά επέστρεφαν στα χωριά τους μετά από μουσική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν, όπου η Ιωάννα έπαιζε κιθάρα. Το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση προς Λάρισα, ενώ η νταλίκα, που μετέφερε φρούτα και οδηγούσε ένας 22χρονος από την Κόρινθο, είχε κατεύθυνση προς Βόλο.

Η πλαγιομετωπική σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τόσο ο νεαρός οδηγός όσο και οι δύο αδελφές που επέβαιναν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο είχε βρεθεί δεξιά του δρόμου μέσα σε καλαμιές και ήταν άσχημα χτυπημένο, από την πλευρά του οδηγού μέχρι πίσω (στο αριστερό μέρος) όπου φαίνεται ότι στο πίσω κάθισμα καθόταν η μια από τις δύο αδελφές.

Σχετικές ειδήσεις