Γιάννος Παπαντωνίου: Πήρε προθεσμία αλλά, ο κλοίος στενεύει...

Newsbomb

Γιάννος Παπαντωνίου: Πήρε προθεσμία αλλά, ο κλοίος στενεύει...

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ θα απολογηθεί στις 22 Οκτωβρίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος - Για λάσπη εναντίον του κάνει λόγο ο ίδιος 

Δεύτερη προθεσμία, για τις 22 Οκτωβρίου 2018 εξασφάλισαν σήμερα ο άλλοτε «τσάρος της Οικονομίας» Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου οι οποίοι κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος.

Το ζεύγος, το οποίο είχε λάβει 2μηνη προθεσμία τον περασμένο Ιούλιο, προσήλθε ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και του επίκουρού της, Γιώργου Ευαγγέλου, συνοδευόμενο από τον δικηγόρο τους, Άρη Χαραλαμπάκη.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνήθηκε να προβεί σε κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία έκανε λόγο για τόνους λάσπης που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπο του και ότι "πληρώνει" το τίμημα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πάντως, που έχουν συντάξει οι δύο ανακριτές το οποίο αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες, το ποσό της νομιμοποίησης που φέρεται να τέλεσε ο πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα ενώ κατά την κατηγορία η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, το πολυσέλιδο κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του αναφέρει με πληθώρα στοιχείων που παραθέτει,ότι το επίμαχο ποσό αποτελεί παράνομες πληρωμές που έλαβε ο Παπαντωνίου προκειμένου να προωθήσει το 2003 συγκεκριμένη εταιρία για έργο που αφορούσε φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επίμαχη σύμβαση , σύμφωνα με την δικογραφία, είναι η 010Β/03 που υπογράφηκε στις6. 2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και του υπουργείου Εθνική Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο θέρμανσης 2018-2019: Ποια θα είναι η φετινή του τιμή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved