ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έγκλημα στην Πετρούπολη: Συγκλονίζει ο φίλος της 18χρονης - «Υπήρχαν αίματα παντού»

Έγκλημα στην Πετρούπολη: Συγκλονίζει ο φίλος της 18χρονης - «Υπήρχαν αίματα παντού»

Ανατριχίλα προκαλούν όσα ακούστηκαν στη δίκη για τη δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης από τον πατέρα της

Τις τρομακτικές σκηνές που αντίκρισε στο σπίτι της 18χρονης Ειρήνης η οποία δολοφονήθηκε από τα χέρια του πατέρα της μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη τον Αύγουστο του 2017, περιέγραψε ο φίλος της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Υπηρχαν αίματα παντού. Στους τοίχους και στο κρεβάτι της κοπέλας. Υπήρχαν ξυραφάκια κάτω στο πάτωμα και πετσέτες με αίματα. Πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας, υπήρχαν μπουκάλια με λάδι. Στο πάτωμα υπήρχαν λάδια. Το πάτωμα γλιστράνε πολύ. Δεν μπορούσες να περπατήσεις».

Σύμφωνα με την κατηγορία, η νεαρή κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο όταν ο πατέρας της αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα.

Ο νεαρός ο οποίος διατηρούσε σχέση με την άτυχη κοπέλα είπε ότι ήταν ένα κορίτσι «πολύ χαρούμενο που ήθελε να είναι καλά» αλλά ο 58χρονος πατέρας της την πίεζε να διακόψουν τη σχέση τους λόγω της αλβανικής του καταγωγής.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τη μοιραία ημέρα ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο ξάδελφος της Ειρήνης «με πήρε τηλέφωνο και μου λέει "τρέχα, τη δέρνει". Με το που έφθασα έξω από το σπίτι, μου λέει ο ξάδελφός της "τώρα σταμάτησε να φωνάζει βοήθεια"», είπε και συνέχισε

«Βλέπαμε ότι έβγαιναν καπνοί από το σπίτι. Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατέρα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την έσφιγγε πολύ. Σαν να ήθελε να την εμποδίσει να φύγει. Και οι δύο δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν την είδα μετά στο νοσοκομείο, ήταν παραμορφωμένη».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο ψυχίατρος κ. Καραμπάτσος, ο οποίος διενήργησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο. Όπως είπε ο 56χρονος πάσχει από συναισθηματική διαταραχή και διαταραχή προσωπικότητας, κυρίως ναρκισσιστικού τύπου, που αδυνατεί να διαχειριστεί μια αντίθετη γνώμη.

«Το άγχος το οποίο κυριεύει αυτούς τους ανθρώπους είναι μη ελέγξιμο», ανέφερε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Γνώριζε την απαξία της πράξης του;

Μάρτυρας: Γνώριζε, όμως μπορούσε να το αποτρέψει; Να το διαπραγματευτεί; Η γνώμη μου είναι όχι. Αυτός που έχει αυτή τη διαταραχή έχει ανεξέλεγκτο άγχος, δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Πρόεδρος : Το έντονο άγχος οδηγεί κάποιον να μην έχει αντίληψη του τι κάνει;

Μάρτυρας: Όχι. Οδηγεί μόνο σε αδυναμία διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε επίσης: Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: Δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όπως κρίνει

efka.gov.gr - Αναδρομικά συνταξιούχων: Κάντε κλικ ΕΔΩ για την αίτηση - Προσοχή στην παγίδα