ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου;

Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου;

Απλή διαφωνία στη χάραξη της υπερασπιστικής γραμμής ή «σίγαση» δια παντός του… ασυρμάτου σημαντικών αποκαλύψεων για μια σειρά σοβαρών ποινικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη;

Όπως και να ’χει οι δράστες πέτυχαν αυτό που είχαν σχεδιάσει! Να «εξουδετερώσουν» με πολλαπλές μαχαιριές και μάλιστα μέσα στο καλύτερα φυλασσόμενο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας τον… στόχο τους.

Τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που ήταν δικηγόρος του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση της "Energa - Hellas Power" και παράλληλα τον φυσικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, που ήταν σε αντιδικία με την "Energa". Πρόκειται, δηλαδή για δύο υποθέσεις, «συγκοινωνούντα δοχεία», κατά τις Αρχές, με κοινό παρονομαστή την "Energa - Hellas Power".

Υπενθυμίζεται ότι ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου έχει κριθεί ένοχος και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

Επιπλέον ο Αλβανός που κατασφαγιάστηκε εξέτιε ποινή και για το «μακελειό» στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014, όταν για τα μάτια μιας χορεύτριας μπούκαρε με καλάσνικοφ σε μπαρ και τραυμάτισε 14 άτομα.

Οι δυο Αλβανοί, δράστης και θύμα, κρατούνταν στην ίδια πτέρυγα μεταγωγών, ενόψει της αυριανής (16 Ιανουαρίου 2019) δίκης για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2017. Το ίδιο κελί μοιράζονταν εξάλλου και στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνταν πριν μεταχθούν στον Κορυδαλλό, χωρίς μέχρι τότε να υπάρχει κάποια πληροφόρηση ή ένδειξη για το τι θα επακολουθούσε…

Για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου κατηγορούμενοι είναι πέντε Αλβανοί, εκ των οποίων οι τρεις θεωρούνται ως ηθικοί αυτουργοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι τρεις ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου ζητούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, που είναι μάρτυρας στην υπόθεση, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους που κατονόμαζαν τον επιχειρηματία ως εντολέα για την επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Έτσι φέρονται να προσέλαβαν τους δύο συγκατηγορούμενούς τους συμπατριώτες τους, προκειμένου να «εκφοβίσουν» τον Ζαφειρόπουλο, που ήταν συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο τους. Ωστόσο παρά την εντολή που είχαν οι δύο, να πυροβολήσουν στα πόδια τον 53χρονο δικηγόρο, ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο στήθος.

«Κόντρα» Υπουργείου Δικαιοσύνης- Ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της δολοφονικής επίθεσης μέσα στον Κορυδαλλό το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στης εξής ανακοίνωση:

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα (14.1.19) το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.
Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, κατηγόρησε με ανακοίνωσή της την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι είναι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, θέτοντας μια σειρά καυτών ερωτημάτων για την κατάσταση που επικρατεί στον Κορυδαλλό.

«Γραμματείς, Συντονιστές, Επιθεωρητές και λοιποί ανερυθρίαστοι Φαρισαίοι της Μεσογείων και της πολιτικής των «ανοιχτών» κατά τα άλλα φυλακών και της κορδέλας, αυτές είναι οι φυλακές σας. Καμαρώστε τες.

Θλιβόμαστε και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την στυγερή δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου που κατεσφάγη σαν αρνί από συγκρατουμένους του.

Οι φυσικοί αυτουργοί μετά από κάθε γεγονός που συμβαίνει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μερικώς ή ολικώς αποκαλύπτονται. Αυτούς που με την πολιτική τους λειτουργούν σαν οιονεί ηθικοί αυτουργοί εμείς τους ξέρουμε από πριν και με τα κατά καιρούς δελτία τύπου της Ομοσπονδίας μας, έχουμε αναφερθεί σε αυτούς επανειλημμένως και έχουμε ενημερώσει τους πάντες για τα πάντα.

Από όποια μεριά και αν χυθεί αίμα είναι ανθρώπινο αίμα και εμείς δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό ως προς αυτό. Αναρωτιόμαστε ωστόσο ποιος έχει σειρά; Ποιος θα είναι ο επόμενος; Μακάρι να ήμασταν κακοί μάντεις αλλά μέχρι τώρα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ως μάντεις κακών.

Γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12;

Από πότε έχει να κλείσει το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού 1 το μεσημέρι, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα λειτουργίας της;

Κλείνεται το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού 1 το βράδυ και αν ναι τι ώρα και με ποιο τρόπο;

Τα γνωρίζουν ή όχι όλα αυτά η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης; Ναι τα γνωρίζουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Τους τα έχουμε πει επανειλημμένως και τα έχουν διαπιστώσει και οι ίδιοι.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν κάποιοι τις ιδεοληψίες τους και να αποδεχθούν τις ευθύνες τους;»

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Τοπαλούδη: Νέες αποκαλύψεις του Αλέξη Κούγια στο Newsbomb.gr για την άγρια δολοφονία

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σαρώνει η κακοκαιρία με καταιγίδες, χιόνια και 11 μποφόρ (pics)


Σχετικές ειδήσεις