ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στις φυλακές Κορυδαλλού: Έτσι «έφαγαν» το δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου

Φονικό στις φυλακές Κορυδαλλού: Έτσι «έφαγαν» το δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου
Eurokinissi

Στο «φως» έρχονται νέα στοιχεία για το άγριο φονικό στις φυλακές Κορυδαλλού το μεσημέρι της Δευτέρας (14/01) με θύμα έναν Αλβανό κρατούμενο που θα δικαστεί για ηθική αυτουργία στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σκότωσε συγκρατούμενό του, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην εκτέλεση του άτυχου δικηγόρου.

Ο δεύτερος δράστης ήταν ένας Έλληνας που κρατούσε το θύμα, ενώ ο άλλος τού κατάφερε τις μαχαιριές.

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η συμπλοκή δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ οι Αρχές ελέγχουν ένα βίντεο, στο οποίο ίσως έχει καταγραφεί το περιστατικό.

Το αιματηρό επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών, όπου το θύμα είχε μεταφερθεί μόλις σήμερα από τις φυλακές Χανίων.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 16 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει ξανά η εκδίκαση της υπόθεσης.

Για την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι πέντε Αλβανοί, εκ των οποίων οι τρεις θεωρούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί.

Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική και ποινική έρευνα για τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου, Α.Μ., με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. Παράλληλα, με εντολή του κ. Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, υπό τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου .

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη δολοφονία του κρατούμενου έχει ως εξής:

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Σχετικές ειδήσεις