ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Η συγκλονιστική υπόθεση της μικρής Μελίνας αναβιώνει στα δικαστήρια

Ηράκλειο: Η συγκλονιστική υπόθεση της μικρής Μελίνας αναβιώνει στα δικαστήρια
ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε την αφύπνιση του αδικοχαμένου κοριτσιού, παραπέμπεται σε δίκη

Η υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, στην τρυφερή ηλικία των 4 χρόνων, μετά από επέμβαση – ρουτίνας στην οποία υποβάλλονται καθημερινά πολλά παιδιά, φαίνεται πως οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” ολοκληρώθηκε η ενδελεχής έρευνα της υπόθεσης την οποία είχε αναλάβει ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης. Από τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε η έρευνα προκύπτουν ευθύνες σε βάρος της αναισθησιολόγου και για τον λόγο αυτό παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα πάντα με τα συμπεράσματα της εισαγγελικής έρευνας, η αναισθησιολόγος κατηγορείται ότι δεν εφάρμοσε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την αφύπνιση του κοριτσιού μετά την επέμβαση και δεν χειρίστηκε σωστά τις αλλεργικές αντιδράσεις που παρουσίασε ο οργανισμός της μικρής Μελίνας.

Επίσης, με βάση το ίδιο πόρισμα καταλογίζεται στην αναισθησιολόγο ότι χορήγησε υψηλότερες ποσότητες ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης στο κορίτσι, ενώ δεν αντιμετωπίστηκε άμεσα – στα πρώτα λεπτά της εμφάνισης του συμπτώματος – ο επίμονος βρογχόσπασμος που είχε παρουσιαστεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Το βράδυ της Πέμπτης 24/01 καταθέτει πρόταση μομφής η ΝΔ και παίρνει θέση ο Καραμανλής

Θέμος Αναστασιάδης: Η άγρια κι άνιση «μάχη» του με τον καρκίνο από το 2017