ΕΛΛΑΔΑ

Θέμος Αναστασιάδης: Η άγρια κι άνιση «μάχη» του με τον καρκίνο από το 2017

Θέμος Αναστασιάδης: Η άγρια κι άνιση «μάχη» του με τον καρκίνο από το 2017

Θέμος Αναστασιάδης: Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο - κι όχι μόνο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Θέμου Αναστασιάδη, σε ηλικία 61 ετών.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία.

Ήταν παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Θέμος Αναστασιάδης: Ποιος ήταν

Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου 1958.

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός - οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Εξπρές», «Ελευθεροτυπία» και «Καθημερινή», στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.

Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show («Νοκ Άουτ», «Μπίλιες»).

Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου «Πρώτο Θέμα ΑΕ».

Θέμος Αναστασιάδης: Η άνιση "μάχη"

Επί σχεδόν δύο χρόνια, ο Θέμος Αναστασιάδης έδινε μια άγνωστη στο ευρύ κοινό και – δυστυχώς άνιση – "μάχη".

Τον Σεπτέμβριο του 2017 διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης αρχικά νοσηλεύτηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Στη συνέχεια, μετέβη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες κλινικές του κόσμου, στη Βοστώνη. Εκεί, ο Θέμος Αναστασιάδης, υποβλήθηκε σε εντατική και επιθετική θεραπεία. Παρόλα αυτά, στάθηκε όρθιος και ο οργανισμός του κατάφερε και την άντεξε.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, ο καρκίνος επανεμφανίστηκε. Ο Θέμος Αναστασιάδης, απτόητος, συνέχισε τις θεραπείες στην Ζυρίχη, όπου έμενε μόνιμα πλέον, αλλά η μάχη έγερνε εις βάρος του.

Το τελευταίο πεντάμηνο η υγεία του επιδεινώνονταν διαρκώς και το τελευταίο δίμηνο, χειροτέρεψε πολύ. Μέχρι που τον κατέβαλε οριστικά και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Ελβετίας, σε ηλικία μόλις 61 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο εκδότης και δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης

Θέμος Αναστασιάδης: Αυτή ήταν η τελευταία εκπομπή του δημοσιογράφου

Θέμος Αναστασιάδης: Το «τελευταίο αντίο» του Πρώτου Θέματος στον εκδότη

Σχετικές ειδήσεις