ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Στο εδώλιο 29χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ρόδος: Στο εδώλιο 29χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Πρόκειται για έναν νεαρό που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία θα καθίσει την 11η Φεβρουαρίου 2019, ένας 29χρονος Ροδίτης, με ψυχολογικά προβλήματα, που παρακολουθεί το πρόγραμμα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος τραυμάτισε με χαρτοκόπτη έναν 30χρονο στον λαιμό, για ασήμαντη αφορμή, το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου 2017, στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στην Μεσαιωνική Πόλη.

Ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, τον Σεπτέμβριο του 2017 μετά την απολογία του.

Το χρονικό

Ο 29χρονος διαπληκτίστηκε με 30χρονο, ο οποίος εργαζόταν σε σνακ μπαρ, και με την χρήση χαρτοκόπτη τον οποίο βρήκε εντός καταστήματος, τον χτύπησε στον τράχηλο.

Το τραύμα, ήταν πολύ κοντά στην καρωτίδα του θύματος και από καθαρή τύχη δεν ήταν μοιραίο.

Ο 29χρονος τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα πέταξε το μαχαίρι σε φρεάτιο κοντά στην πλατεία.

Οταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στην πλατεία ο δράστης τους πλησίασε, τους ανέφερε την δική του εκδοχή για το περιστατικό και συνελήφθη.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως ανέφερε το θύμα σε κατάθεση του, ο 29χρονος μετέβη έξω από το κατάστημα όπου εργαζόταν στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων με ένα δίκυκλο, σταμάτησε και παρίστανε ότι μιλούσε με την αστυνομία.

Ο 30χρονος τον πλησίασε για να δει, όπως είπε, τι θέλει και τότε τον χτύπησε στον λαιμό.

Τόνισε ότι μένουν στην ίδια πολυκατοικία στην οδό Ολυμπίας στο Κορακόνερο και επειδή ο πατέρας του είναι ανάπηρος κατασκεύασαν μια ράμπα στην είσοδο της.

Ο 29χρονος αντιδρούσε και προκαλούσε, όπως είπε, επεισόδια ενώ ισχυρίστηκε ότι τον έχει κατ’ επανάληψη απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει.

Οι οικογένειες τους έχουν εξάλλου αλληλομηνυθεί.

Ο νεαρός απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τελούσε σε νόμιμη άμυνα.

Τόνισε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή βαριάς μορφής κι ότι τυγχάνει τοξικομανής παρακολουθώντας ανελλιπώς το πρόγραμμα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ από τον Ιανουάριο του 2013. Όπως τόνισε απολογούμενος εργάζεται ως ντελίβερι.

Ανέφερε ότι με το θύμα έχουν οικογενειακές διαφορές για μια εξωτερική ράμπα στην πολυκατοικία όπου διαμένουν.

Η οικογένειά του συγκεκριμένα αντέδρασε, όπως είπε, στην τοποθέτηση της ράμπας στον κοινόχρηστο, ενώ υποστηρίζει ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η πλευρά του 29χρονου βιαιοπράγησε σε βάρος του και σε βάρος του πατέρα του.

Την επίμαχη ημέρα, όπως υποστηρίζει, δέχτηκε πρώτος απρόκλητη επίθεση, με κλωτσιές στην κοιλιακή χώρα και στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν στο έδαφος και υποστήριξε ότι πήρε από το καλάθι ενός τουριστικού καταστήματος έναν χαρτοκόπτη για να αμυνθεί.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σχετικές ειδήσεις