ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Καλαβρύτων για Τατσόπουλο: Διακωμώδησε την ορθόδοξη πίστη με ασεβές στόμα

Μητροπολίτης Καλαβρύτων για Τατσόπουλο: Διακωμώδησε την ορθόδοξη πίστη με ασεβές στόμα
"Ο κ. Τατσόπουλος «υπερέβη τα εσκαμμένα» προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών" αναφέρει η ανακοίνωση

"Στόμα ασεβές επιχείρησε με μία αήθη και αχαρακτήριστη φρασεολογία να ειρωνευτεί και να διακωμωδήσει την ορθόδοξη πίστη, καθώς και όσους γνήσια και αυθεντικά την βίωσαν στη ζωή τους, όπως ο Όσιος Παΐσιος" αναφέρει η Μητρόπολη Καλαβρύτων με αφορμή τις δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου για την σειρά του Mega αφιερωμένη στην ζωή του Παϊσίου.

Παράλληλα, Κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς αφιερώνουν την εικόνα του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, μέσα από την οποία εκφράζεται το ασκητικό, νηπτικό και προσευχητικό ήθος της Εκκλησίας μας.

“Ευχόμεθα και προσευχόμεθα ο Κύριος της ανυπέρβλητης Αγάπης και της απύθμενης Φιλευσπλαχνίας να ελεεί, να συγχωρεί και να φωτίζει όλους, ακόμη κι αυτούς, οι οποίοι, πλανώμενοι πλάνην οικτράν, θεωρούν ότι κατέχουν και μονοπωλούν την απόλυτη γνώση και την αλάνθαστη άποψη και να τους οδηγεί στην ενσυναίσθηση και την μετάνοια”, καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας:

Με αφορμή τις δηλώσεις του συγγραφέα και πρώην βουλευτού κ. Πέτρου Τατσόπουλου, στο προσωπικό του προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την τηλεοπτική μεταφορά του βίου του Οσίου Παϊσίου, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι με την ανάρτηση αυτή, για μία ακόμα φορά, στόμα ασεβές επιχείρησε με μία αήθη και αχαρακτήριστη φρασεολογία να ειρωνευτεί και να διακωμωδήσει την ορθόδοξη πίστη, καθώς και όσους γνήσια και αυθεντικά την βίωσαν στη ζωή τους, όπως ο Όσιος Παΐσιος.

Ο κ. Τατσόπουλος σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού, να προσβάλει και να αποδυναμώσει, όπως νομίζει, την πίστη του λαού μας «υπερέβη τα εσκαμμένα» προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών και σκανδαλίζοντας την θρησκευτική τους συνείδηση. Σε μια δύσκολη, μάλιστα, για τον τόπο μας και την ανθρωπότητα εποχή, που ο κόσμος δοκιμάζεται σκληρά καθημερινά από την πανδημία και τα παρεπόμενά της, ένα δημόσιο πρόσωπο, ως μη όφειλε, περιέπαιξε την πίστη του λαού στα θεία και τους αγίους της Εκκλησίας μας, βάλλοντας εναντίον μιας, καθ’ ομολογίαν, εξαιρετικής καλλιτεχνικά και ιστορικά τηλεοπτικής σειράς, την οποία, σημειωτέον, αγκάλιασε το τηλεοπτικό κοινό και η οποία απέσπασε εγκωμιαστικά και κολακευτικά σχόλια.

Κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας του αφιερώνουμε την εικόνα του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, μέσα από την οποία εκφράζεται το ασκητικό, νηπτικό και προσευχητικό ήθος της Εκκλησίας μας, όπως το βίωσαν και το μεταλαμπάδευσαν στην οικουμένη όλοι οι άγιοι και όσιοι άνδρες και γυναίκες της Εκκλησίας μας, μέσα από την εγκράτεια, την προσευχή, την μετάνοια, την ταπείνωση,την ησυχία με σκοπό την επικοινωνία και ένωσή τους με τον Θεό.
Προφανώς, ο καθένας δικαιούται να εκφράζει την προσωπική του άποψη, αρκεί αυτή να μην διατυπώνεται με ύφος σκωπτικό, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων να μην προσκρούει στην νοημοσύνη των άλλων και να μην προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα, όσων πιστεύουν στο Θεό και τους αγίους. Κανείς δεν μπορεί να επιφυλάσσει εγωιστικά για τον εαυτό του τον ρόλο του τιμητή των πάντων και να παίζει «εν ου παικτοίς». Ας μη μας διαφεύγει, άλλωστε, η ευαγγελική ρήση ότι «πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται, ο δε ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται».

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα ο Κύριος της ανυπέρβλητης Αγάπης και της απύθμενης Φιλευσπλαχνίας να ελεεί, να συγχωρεί και να φωτίζει όλους, ακόμη κι αυτούς, οι οποίοι, πλανώμενοι πλάνην οικτράν, θεωρούν ότι κατέχουν και μονοπωλούν την απόλυτη γνώση και την αλάνθαστη άποψη και να τους οδηγεί στην ενσυναίσθηση και την μετάνοια.

ΠΗΓΗ: ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Πειραιώς σε Τατσόπουλο: Την απάντηση έδωσε η έκρηξη της τηλεθέασης

Μητροπολίτης Μεσσηνίας σε Τατσόπουλο: Καλύτερα να σιωπάτε και να μην αποδομείτε

Άγιος Παΐσιος: Χτύπησε «κόκκινο» η τηλεθέαση - Δείτε τι νούμερα έκανε (Πίνακες)