ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κρήτη: Στον Άγιο Μηνά οι Ιεράρχες για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνου (pics)

Κρήτη: Στον Άγιο Μηνά οι Ιεράρχες για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνου (pics)
Οι υποψήφιοι για τη θέση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης είναι 23
neakriti

Στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά μεταβαίνουν ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες της Κρήτης για να ψηφίσουν δυο φορές για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Πριν την ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μια μικρή λειτουργία.

Στην πρώτη ψηφοφορία, οι τρεις πρώτοι που θα συλλέξουν τις περισσότερες ψήφους θα συγκροτήσουν το «τριπρόσωπο». Ο κάθε Μητροπολίτης και Αρχιεπίσκοπος έχουν δικαίωμα να δώσουν από ένα μέχρι τρεις σταυρούς.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί μια δεύτερη ψηφοφορία, όπου οι υψηλόβαθμοι κληρικοί της Κρήτης θα δώσει ο καθένας μία ψήφο στο πρόσωπο εκείνο που θεωρεί πως είναι ικανό να αναλάβει την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, η κάλπη θα ανοίξει και θα καταμετρηθούν οι ψήφοι.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος θα βγει έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα. Οι υποψήφιοι για τη θέση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης είναι 23.

Το εκτιμώμενο ως επικρατέστερο όνομα για την θέση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου είναι αυτό του Επισκόπου Κνωσού και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομου Ξενάκη, ενός ιεράρχη καταρτισμένου στα λειτουργικά και δογματικά θέματα και ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό από κλήρο και λαό.

Το δεύτερο επικρατέστερο όνομα, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές είναι αυτό του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και Επισκόπου Δορυλαίου, Δαμασκηνού Λιονάκη.

ΠΗΓΗ neakriti.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr