ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Ο Μητροπολίτης Μόρφου κάνει την «καφετζού», ρόλο που αποποιήθηκε ο Παϊσιος» (vid)

«Ο Μητροπολίτης Μόρφου κάνει την «καφετζού», ρόλο που αποποιήθηκε ο Παϊσιος» (vid)
"Ο Μητροπολίτης Μόρφου ξεσηκώνει και δημιουργεί αναστάτωση στον κόσμο»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μητροπολίτης Μόρφου έριξε πάλι "λάδι στην φωτιά" με τις δηλώσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου, για τον πόλεμο στην Ουκρανία σχολίασε στο ΣΙΓΜΑ ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριάκου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «για να μην χρησιμοποιήσω κάποιον βαρύτερο χαρακτηρισμό θα πω ότι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου είναι ατυχείς. Μας ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια με τις προφητείες του σε ένα ρόλο που ο ίδιος ο Παϊσιος τον αποποιήθηκε, τους είπε ότι εγώ δεν είμαι «καφετζού». Εδώ ο Μητροπολίτης Μόρφου δυστυχώς κάνει την «καφετζού» σε θέματα πολύ κρίσιμα και ξεσηκώνει και δημιουργεί αναστάτωση στον κόσμο».

Συμπλήρωσε ότι «κάποιοι που βρίσκονται στον περίγυρό του τον πιστεύουν τυφλά, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Οι φίλοι του στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότεροι».

«Έπρεπε από καιρό η Εκκλησία της Κύπρου να βγει προς τα έξω και να βγάλει μια ανακοίνωση, λέγοντας ότι οι απόψεις του Μητροπολίτη Μόρφου δεν έχουν καμιά σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί δεν πρέπει ένας ποιμένας να είναι προφήτης. Εδώ ακούμε προφητείες, οι οποίες συνέχεια διαψεύδονται και δεν σταματά και κάνει το ίδιο πράγμα. Είναι η πρακτική της «καφετζούς», σου λέει κάτι θα βγει», ανέφερε καταληκτικά.

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Μόρφου: Ξεκίνησε ο Μεγάλος Πόλεμος - «Εγχείρηση στο απόστημα» (vid)