ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Παραιτήθηκε ο Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής Ιωσήφ

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Παραιτήθηκε ο Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής Ιωσήφ
Ο κ. Ιωσήφ αναφέρει ότι "τώρα είναι η ώρα να σταθούμε ενωμένοι και δυνατοί"
romfea

Την απόφαση να παραιτηθεί έκανε γνωστή μέσω επιστολής ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο κ. Ιωσήφ στην επίστολή του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η απόφαση ήρθε μετά από πολύ σκέψη και προσευχή και μια ζωή θυσίας στην εκκλησία.

"Η απόφασή μου βασίζεται αποκλειστικά σε δύο πράγματα. Πρώτον, η δια βίου αγάπη και δέσμευσή μου για την προστασία της εκκλησίας και δεύτερον, η φροντίδα και η μέριμνά μου για την Αρχιεπισκοπή και τους πιστούς της. Έχοντας διατηρήσει μια προσωπική αρχή σε όλη μου τη ζωή «ποτέ να μην επιτρέπω σε τίποτα να βλάψει την εκκλησία», τώρα βλέπω ότι η εκκλησία βρίσκεται πράγματι σε σοβαρό κίνδυνο. Ελπίζω ότι η απόφασή μου να απομακρυνθώ να γλιτώσει την Αρχιεπισκοπή και τους πιστούς της από περαιτέρω περιττά βάρη, επιθέσεις από κακούς και πιθανή οικονομική ζημιά" - αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Ιωσήφ.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιωσήφ αναφέρει ότι "τώρα είναι η ώρα να σταθούμε ενωμένοι και δυνατοί" ενώ προσθέτει πως δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το ποίμνιο για το οποίο θα συνεχίσει να προσεύχεται νυχθημερόν.

"Ζητώ τις προσευχές, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση και την υποστήριξή σας καθώς κάνω αυτά τα βήματα που πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της εκκλησίας. Να είστε βέβαιοι ότι το θέλημα του Θεού για όλους μας θα επικρατήσει και ότι στον καιρό Του και για τον σκοπό Του, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Έτσι μας ενισχύει ο Θεός και μας καλεί να Τον εμπιστευτούμε" υπογραμμίζει ο κ. Ιωσήφ.

Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης του Πατριαρχείου Αντιοχείας συμπληρώνει ότι "όλους εκείνους που τον κατηγόρησαν ψευδώς με λόγους, σκέψεις ή πράξεις, χωρίς στοιχεία, ηθελημένα ή ακούσια τους συγχωρεί.

Δύο ημέρες μετά ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης με γράμμα που απέστειλε προς τους Ιεράρχες και τον ιερό κλήρο της Αρχιεπισκοπής, αναφέρει ότι θα διαβιβάσει την παραίτηση του κ. Ιωσήφ στην Ιερά Σύνοδο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

"Ευχόμαστε ο Θεός να δίνει στον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ έτη πολλά και ευλογημένα, και να ζήσει τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του με ειρήνη και μετάνοια" πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας ζητά απ' όλους να παραμείνουν ενωμένοι μέσω της προσευχής, και να εναποθέσουν όλες τους τις ελπίδες στον Κύριο και Αυτός δεν θα τους απογοητεύσει.

ΠΗΓΗ: romfea.gr

Διαβάστε επίσης:

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Μητροπολίτης Ηλείας

Παραιτήθηκε ο προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας π. Βασίλειος Τσουρλής

Παραιτήθηκε από τον Καθεδρικό Nαό Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης ο π. Νικόλαος Καρλούτσος