ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χειροτονείται ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος

Χειροτονείται ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, τελείται το πρωί της Δευτέρας (01/06) αρχιερατικό συλλείτουργο για τη χειροτονία του νέου μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου.

Η τελετή γίνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Πολιούχου των Αθηνών Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε μεταξύ άλλων προς τον νέο μητροπολίτη Ιουστίνο και το εκκλησίασμα, ότι «ένα κερί μπορεί να σβήσει το σκοτάδι» και έκανε λόγο για τη δύναμη και την αξία της αγάπης, της οικογένειας της Εκκλησίας και της συμπαράστασης του ενός στον άλλο.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «να αγαπήσει τον Θεό με όλη του τη δύναμη και να φροντίσει τον άνθρωπο σαν τον εαυτό του, γιατί αυτό είναι το νόημα της ζωής».

Του υπενθύμισε ότι «θα έρθουν δυσκολίες, πίκρες, χέρια που σήμερα θα σε αγκαλιάσουν και αύριο θα σε πετροβολήσουν», αλλά «εσύ να μείνεις σταθερός», τον συμβούλεψε και του ευχήθηκε να διαρκέσει η αγάπη του ως ποιμένα για πάντα.

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης - Πρεσπών και Εορδαίας Ιουστίνος είχε από την πρώτη στιγμή τη στήριξη του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Μπαρδάκα με 53 ψήφους.

Σχετικές ειδήσεις