Χανιά: Μεγάλη συναυλία για τις ανάγκες των συσσιτίων της εκκλησίας

Newsbomb

Τις δυνάμεις τους ενώνουν δεκαεπτά χορευτικοί σύλλογοι καθώς και κρητικοί καλλιτέχνες στα Χανιά, το βράδυ της Τετάρτης, συμμετέχοντας σε ένα χορευτικό γαϊτανάκι με σκοπό να ενισχύσουν το κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας - Αποκορώνου.

Πρόκειται για την ετήσια συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο, θα γίνεται προαιρετικά συλλογή τροφίμων που θα δοθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες των συσσιτίων.

Την συναυλία στηρίζει ο δήμος της πόλης, και όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός με κοινωνική διάσταση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «βιώνουμε μια μεγάλη δοκιμασία ως έθνος, η οποία ουσιαστικά, αποτελεί δοκιμασία των πολιτών.

Πολλοί είναι οι Χανιώτες, που στηρίζονται από τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης, η οποία παρέχει την εγγύηση ότι μπορεί να ενισχύσει και νέες περιπτώσεις συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης και επιβίωσης».

«Με την εκδήλωση για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης στοχεύουμε και φέτος να συνδράμουμε συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη», επεσήμανε από την πλευρά του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης, πατήρ Γεώργιος Περράκης, γνωστοποιώντας ότι ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο συσσίτιο προσεγγίζει τους 750, ενώ o συνολικός αριθμός των ατόμων που εξυπηρετούνται από το κεντρικό συσσίτιο και από τα συσσίτια των ενοριών της πόλης ανέρχεται στους 1.300.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved