ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πενήντα παιδιά από την Εκκλησία της Τσεχίας στην Μονή Φθιώτιδος

Πενήντα παιδιά από την Εκκλησία της Τσεχίας στην Μονή Φθιώτιδος

Μία ομάδα πενήντα παιδιών από την Εκκλησία της Τσεχίας με επικεφαλής τον Πρεσβ. π. Βασίλειο Čerepko αφίχθη στις 12/8/2015 στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην παραλία του Καινουρίου Λοκρίδος, όπου και θα φιλοξενηθούν για δεκαπέντε ημέρες από την Ιερά Μητρόπολη.

Έως τις 27 Αυγούστου τα παιδιά με τους συνοδούς τους θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τη θάλασσα, το όμορφο καταπράσινο περιβάλλον της κατασκήνωσης και να γευτούν τη φθιωτική φιλοξενία.

Σήμερα το πρωί τις Κατασκηνώσεις επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος καλωσόρισε τα παιδιά, συνομίλησε μαζί τους και τους διένειμε ευλογίες.

Τα παιδιά τραγούδησαν στο Σεβασμιώτατο και έψαλλαν ωραιότατα ύμνους, μάλιστα δε ορισμένους στα Ελληνικά.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου οι φιλοξενούμενοι θα εκκλησιαστούν στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Στις 24 Αυγούστου θα αφιχθεί στη Φθιώτιδα και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος πρώην Πράγας και Χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος, όπου και θα παραμείνει για ολιγοήμερες διακοπές, φιλοξενούμενος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου.

Σχετικές ειδήσεις