ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Υγειονομικό υλικό σε νοσοκομεία από την «Αποστολή»

Υγειονομικό υλικό σε νοσοκομεία από την «Αποστολή»

Υγειονομικό υλικό, αξίας 918.000 δολαρίων, παρέδωσε η ΜΚΟ «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Cristian Charities - ΙΟCC, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και μέσω αυτής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα» και στο Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Η δωρεά, σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, θα καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δύο νοσοκομείων και θα συμβάλλει στην εξασφάλιση του απαραίτητου υλικού για την εύρυθμη λειτουργία τους. Και τα δύο αυτά νοσοκομεία προσφέρουν ιατρική περίθαλψη σε χιλιάδες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, χωρίς εισόδημα, ή πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη βασική περίθαλψη.

Μάλιστα, σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, συνοδεία του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και του γενικού διευθυντή της «Αποστολής», Κωνσταντίνου Δήμτσα, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και παρέδωσε κοντέινερ 40 ποδών με υγειονομικό υλικό βάρους 7,8 τόνων.

«Εργαστήριο αγάπης», χαρακτήρισε το νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος, «όπου ο πόνος του ασθενούς, η φροντίδα του γιατρού, η αγάπη των ανθρώπων που διακονούν σε αυτόν το χώρο, κρύβουν ένα ολόκληρο κόσμο διακονίας της αγάπης», ενώ κατά την ομιλία του προς τους εργαζόμενους του «Αγία Όλγα» δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τους ομογενείς, τον ΙOCC και την «Αποστολή», για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο έργο της «Αποστολής», λέγοντας: «Αυτό το έργο αγάπης ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων και άρχισε να πολλαπλασιάζεται και να μεγαλώνει. Υπήρχε, όμως πάντα έντονο το ερώτημα μέσα μας αν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε» και πρόσθεσε: «Η κατάληξη ήταν ότι αν δεν μπορεί ο καθένας μόνος του, τότε όλοι μαζί μπορούμε. Ο καθένας να συνεισφέρει κάτι ώστε να αλλάξει η ζωή μας. Αυτός ήταν ο σπόρος, από εκεί ξεκινήσαμε και στο έργο μας βρήκαμε συμμάχους, υποστηρικτές και το συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αρχιεπίσκοπο και πρόσθεσε ότι «η συνεργασία είναι το αντίδοτο για να βγούμε από την κρίση. Εδώ γίνεται πράξη αυτή η συνεργασία με όλους τους φορείς και με το δήμο και με το νοσοκομείο, για να μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα, να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, ανέφερε ότι «η κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια δημιούργησε στο χώρο της Υγείας τεράστια κενά και ανυπέρβλητες δυσκολίες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων συνανθρώπων μας. Η "Αποστολή", με συμμάχους τους Έλληνες της Διασποράς, θα συνεχίσει την προσπάθεια ανακούφισης του πλησίον».

Οι διοικητές, τόσο του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου, Περικλής Λύγκος, όσο και του Ογκολογικού Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", Νικόλαος Φαλδαμής, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Αρχιεπίσκοπο και το Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό ΙΟCC, ενώ παράλληλα μίλησαν για τη δυνατότητα που τους δίνεται να αναδιοργανώσουν τις υπηρεσίες και τις υποδομές στα εν λόγω νοσοκομεία, αλλά και για την αναπτέρωση της ελπίδας και των προσδοκιών τους από τη δωρεά υγειονομικού υλικού.

Η δωρεά αυτή είναι μέρος ενός ευρύτερου πολυσχιδούς προγράμματος βοηθείας στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης και υλοποιείται από την "Αποστολή", με την οικονομική υποστήριξη των IOCC, The Jaharis Family Foundation, The Hellenic Initiative (THI), The John G. Rangos Sr. Family Foundation, The Styliades Hellenic Orthodox Foundation, The John C. Kulis Charitable Foundation, The Greek Orthodox Ladies Philoptochos Society, The American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), The Pancretan Association of America, The Kallinikeion Foundation, The Gerondelis Foundation, The Chios Society και και πλήθους ιδιωτών στην Αμερική.

Σχετικές ειδήσεις