Την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας υποδέχθηκε η Μεσσήνη (pics)

Newsbomb

Με την παρουσία πλήθους πιστών υποδέχτηκε η πόλη της Μεσσήνης την ιερή εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό.

Η υποδοχή της εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και στη συνέχεια έλαβε χώρα η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον ιερό μετοχιακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει στις δοκιμασίες που περνάμε. Δυστυχώς, η κρίση που διανύουμε, εκτός από οικονομική και κοινωνική, τείνει να γίνει και ανθρωπιστική».

Κλείνοντας και ορμώμενος από τη σημερινή εκλογική διαδικασία, ευχήθηκε η Παναγία να βοηθήσει να αναδειχθούν πρόσωπα που θα εργαστούν για την ευημερία και την προκοπή του λαού.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Τσώνης και Καλαμάτας Π. Νίκας, οι υποψήφιοι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Δ. Σαμπαζιώτης, Ν. Γιαννακοπούλου, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Κωνσταντινέας, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ ταξίαρχος Θ. Λάγιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Αδ. Μητρόπουλος, εκπρόσωποι του 9ου ΣΠ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

πηγη orthodoxiainfo.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved