ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον Φεβρουάριο αναμένεται η αγιοκατάταξη του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ

Τον Φεβρουάριο αναμένεται η αγιοκατάταξη του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ

Η μικτή επιτροπή Ιεραρχών, Κληρικών και Θεολόγων από Ρωσία και Βουλγαρία, συνεδρίασε για την έναρξη της διαδικασίας της Αγιοκατάταξης του Αρχιεπισκόπου Μποκουτσάρσκυ Σεραφείμ (Σομπόλιεφ).

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Μικτή Επιτροπή αποφάσισε, πως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την αγιοκατάταξη του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Το έγγραφο της Μικτής Επιτροπής υπέγραψαν από κοινού ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας και ο Μητροπολίτης Βάρνας κ. Ιωάννης.

Ιεράρχης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας μιλώντας στην Romfea.gr ανέφερε ότι στις 24 Δεκεμβρίου αναμένεται και η επίσημη θέση για το θέμα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ενώ αρχές Φεβρουαρίου θα γίνει ίσως και η αγιοκατάταξη.

Επίσης να σημειωθεί ότι η απόφαση της Επιτροπής είναι ένα σημαντικό βήμα, αφού χιλιάδες πιστοί σε ολόκληρο τον κόσμο τιμά τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ ως Άγιο.

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε θέσει επανειλλημένα το ζήτημα της αγιοκατάξης, προς την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας, διότι τον Φεβρουάριο του 2002 η Εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου της Βουλγαρίας τον συμπεριέλαβε στα δίπτυχά της.

Το 2015 η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, πραγματοποίησε διάφορες εκδηλώσεις μνήμης για την 65η επέτειο από την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ (Σομπόλιεφ), όπου έγινε και η παρουσίαση ταινίας προς τιμήν του.

Σχετικές ειδήσεις