ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: Μας είπαν να αλλάξουμε την ιστορία...Δεν ντρέπονται! (vid)

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: Μας είπαν να αλλάξουμε την ιστορία...Δεν ντρέπονται! (vid)

«Πέρασαν τρεις αιώνες με διωγμούς από την ρωμαϊκή αυτοκρατορία και ο Χριστιανισμός ως Εκκλησία κέρδισε. Και αργότερα υπήρχαν διωγμοί. Η Εκκλησία διώκεται και διωκομένη νικά», είπεσήμερα το πρωί στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

«Στις ημέρες μας ακούμε πάλι ανθρώπους επωνύμους που εμείς τους στείλαμε και στη Βουλή να λένε όσα λένε εναντίον της Εκκλησίας με εμμέσους τρόπους και νομοθετήματα ως αυτό το τελευταίο, που δε θέλω να το αναφέρω μέσα στην Εκκλησία και το οποίο προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το θεσμό του γάμου. Εστω και αν μείνουμε λίγοι ποτέ δε θα χαθεί ό,τι το Ευαγγέλιο μας διδάσκει" τόνισε ο Μητροπολίτης και συνέχισε:

"Δείχνουμε σεβασμό και αγάπη προς κάθε ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και αντίθεση σε όσα λέγονται εναντίον της πίστης μας. Οσα κι αν λέγονται όσα κι αν υιοθετηθούν μην τα φοβάστε. Η απάντησή μας είναι η προσευχή η προβολή της αλήθειας είναι ο λόγος του Ευαγγελίου είναι ο Χριστός, η έκφραση σε ειρηνικό και φιλάνθρωπο αγώνα. Λένε να καταργήσουμε την πρωινή προσευχή μας, να καταργήσουμε να αλλάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Μην τα φοβάστε όμως. Ενας παππούς και μια γιαγιά μπορούν να σώσουν τα παιδιά τους, διδάσκοντας την αλήθεια, όπως στο κρυφό σχολειό τα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας".

Τέλος πρόσθεσε: " Μας είπαν να αλλάξουμε την ιστορία, αυτά που λέγονται για τον Κολοκοτρώνη. Μα δεν ντρέπονται; Αν θελήσουν να το πάρουν στα σοβαρά οι Μοραΐτες και οι Ελληνες θα γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα».

Δείτε το βίντεο από τη Θεία Λειτουργία στην Θεσσαλονίκη

Σχετικές ειδήσεις