Αγιοκατάταξη Αγιορείτη Γέροντα από τη Ρωσική Εκκλησία

Newsroom Newsroom

Αγιοκατάταξη Αγιορείτη Γέροντα από τη Ρωσική Εκκλησία

Το Συμβούλιο των Επισκόπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις αρχές Φεβρουαρίου, πρόκειται να αποφασίσει την αγιοκατάταξη του ιερομονάχου Aristokl (Amvrosieva), ηγούμενου του Αγίου Όρους.

Ο Γέροντας Aristokl (κατά κόσμο Alexey Ambrose, 1846 με 1918),αποτέλεσε μια ξεχωριστή παρουσία για τον ρωσικό μοναχισμό, έζησε 30 χρόνια στο Άγιον Όρος στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline.

Η αγιοκατάταξη του φέτος που εορτάζεται η 1000η επέτειος του ρωσικού μοναχισμού στο "περιβόλι της Παναγιάς" έχει ξεχωριστή σημασία.

Μετά την εμπειρία του Αγίου Όρους ο Γέροντας μετακινήθηκε σε μοναστήρι στη Μόσχα, όπου, όπως αναφέρεται στη βιογραφία του στα τέλη του ΧΙΧ με αρχές του ΧΧ αιώνα, ευεργετήθηκαν πνευματικά από αυτόν «χιλιάδες άνθρωποι πεινασμένοι για πνευματικές συμβουλές, από διάφορα μέρη της Ρωσίας, κα ιαπο τα πιο διαφορετικά κοινωνικά στρώματα της ζωής." Τα λείψανα του γέροντα Aristokl βρίσκονται στον ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα στη Μόσχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved