ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Εκκλησία δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες

Η Εκκλησία δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες

Για άλλη μια φορά τιμήθηκε ο θεσμός της οικογένειας αλλά κυρίως το σεπτό πρόσωπο και το πολύμοχθο έργο της μητέρας, από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Ο ισχυρός θεσμός της Εκκλησίας που στις δύσκολες μέρες που διανύουμε βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει την αγάπη της προς τα ηρωικά μέλη των πολύτεκνων οικογενειών.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης «Σωκράτης Καραντινός» σε μια σεμνή, αλλά πολυσήμαντη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, ο οποίος, αφού επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποϊεροποίηση του θεσμού της οικογένειας, τόνισε την πολύτιμη συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας στην ελληνική κοινωνία.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ. Ο Σεβαστός Γέροντας Εφραίμ μέσα από ένα λόγο γνήσια πατερικό και μεστό πνευματικών νοημάτων , υπογράμμισε την ιερότητα και την αξία του θεσμού της οικογένειας.

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου κάθε χρόνο σε συνεργασία με τις κατά τόπους μητροπόλεις βραβεύει τις πολύτεκνες οικογένειες, τα παιδιά τους που αριστεύουν στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια αλλά και τις μητέρες ειδικά για το έργο τους , ενισχύοντάς τους και οικονομικά.

Η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» συγκίνησε το ακροατήριο μέσα από τα μελωδικά τραγούδια της και κατάφερε να ταξιδέψει το κοινό στη μακρινή Μεγαλόνησο μέσα από την πετυχημένη αναπαράσταση-δίκην δρώμενου- του Κυπριακού γάμου.

«Πόσο κοστίζει μία βέρα;» ήταν ο τίτλος της προβολής διαφανειών που καθήλωσε τους ακροατές και ανάδευσε όμορφα συναισθήματα στις καρδιές τους. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που 115 υπερπολύτεκνες μητέρες βραβεύτηκαν από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και με έναν έπαινο τιμής –τιμής ενθύμημα-από τον Σεβασμιώτατο κ.Βαρνάβα.

Η ευχή όλων ήταν να προστατεύσει ο Θεός την ελληνική οικογένεια και να αναδείξει άγιες μητέρες για να φέρουν στον κόσμο και να μεγαλώσουν άξια τέκνα για την ορθοδοξία και την πατρίδα.

Σχετικές ειδήσεις