ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Υποδοχή λειψάνου Αγ. Μύρωνος στην Βόνιτσα

Υποδοχή λειψάνου Αγ. Μύρωνος στην Βόνιτσα

Στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στον ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου, έγινε στις 27/2 η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος επισκόπου Κρήτης του θαυματουργού.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχτηκε στην πλατεία του χωριού «Άγιος Νικόλαος Βόνιτσας», ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ακολούθησε σύντομη λιτάνευση και στην τελέσθηκε Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού, όπου ο κ. Κοσμάς στην προσφώνησή του, επεσήμανε την χάρη και την ευλογία που προσδίδουν τα Ιερά Λείψανα στους πιστούς, αναφέρθηκε στον βασικό σκοπό της ελεύσεως των λειψάνων που είναι πνευματική ωφέλεια και ο αγιασμός των πιστών, ενώ ανέπτυξε και τα διδάγματα που μας δίνει ο Άγιος Μύρων με την παρουσία του σήμερα.

Ο κ. Κοσμάς ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, που έδωσε την άδεια και την ευλογία του για την έλευση του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος στην ενορία της τοπικής κοινότητας του Αγίου Νικολάου Βόνιτσα, αλλά και τον Πρωτοπρ. π. Νικόλαο Κριτσωτάκη, ο οποίος μετέφερε το Ιερό Λείψανο από την Κρήτη στην Αιτωλοακαρνανία.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Αναστάσιμου και Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις