Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος εγκαινίασε το 82ο Πνευματικό Κέντρο (pics)

Ρούλα Κοτσέτα Ρούλα Κοτσέτα

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος εγκαινίασε το 82ο Πνευματικό Κέντρο (pics)

Διπλή η χαρά για την γραφική ενορία του Θεολόγου της επαρχίας Λοκρίδος, την Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου, διότι μαζί με την εορτή του ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τελέσθηκαν και τα εγκαίνια του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο.

Της ακολουθίας των εγκαινίων προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης.

Στο κήρυγμά του προς το πυκνό εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον εορτάζοντα ναό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα δύο τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας τον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου, Ευαγγελιστή και Απόστολο, Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και τον Απόστολο Θωμά, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Αναφερόμενος στον Απόστολο Θωμά ανέλυσε διεξοδικά τον ψυχικό αγώνα που βίωσε ο Απόστολος Θωμάς εξ αιτίας της απιστίας του προς τη μαρτυρία της αναστάσεως του Κυρίου και έδωσε τις προεκτάσεις του φαινομένου της απιστίας στον άνθρωπο της σύγχρονης εποχής, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που κάποιων να σπείρουν αμφιβολίες και ζιζάνια απιστίας στους χριστιανούς της πατρίδος μας με απώτερο σκοπό την αλλοίωση του ορθόδοξου χριστιανικού φρονήματος του Έθνους μας. Στους δύσκολους καιρούς της απιστίας και της σκληρής δοκιμασίας της χώρας μας, κατέληξε ο Ποιμενάρχης , ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει το έθνος και θα διασώσει τους χριστιανούς που πιστεύουν σε Αυτόν.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος της ενορίας π. Χρυσόστομος Κόκαλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στον Σεβασμιώτατο εκφράζοντας τις ευχαριστίες ολόκληρου του πληρώματος της ενορίας για την παρουσία του στην πανήγυρη του ναού.

Επίσης τόνισε τη σημασία του Πνευματικού ενοριακού Κέντρου για τις πνευματικές δραστηριότητες της ενορίας, καθώς θα στεγάσει τα καταχητικά σχολεία, τη σχολή βυζαντινής μουσικής, τους κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφή και τις λοιπές ενοριακές δραστηριότητες και ευχαρίστησε όλους τους δωρητές που προσέφεραν για την ανέγερσή του.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του διόροφου Πνευματικού Κέντρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μ. Το νέο Πνευματικό κέντρο που βρίσκεται δίπλα στο ναό περιλαμβάνει αίθουσα διαλέξεων, γραφείο του εφημερίου, κουζίνα και τουαλέτες, ενώ στον δεύτερο όροφο υπάρχουν διαμερίσματα για την στέγαση του εφημερίου αλλά και για την φιλοξενία επισκεπτών. Η όλη τελετή ολοκληρώθηκε με πλούσια δεξίωση που παρέθεσε η ενορία για τους επισήμους και όλους τους παρισταμένους χριστιανούς στην άνετη αίθουσα του νέου ενοριακού κέντρου.

Την ενοριακή εορτή και την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικ. Λιόλιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λοκρών, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης λοιποί επίσημοι και πολλοί χριστιανοί της ενορία και των γύρω περιοχών.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος εγκαινίασε το 82ο Πνευματικό Κέντρο
01
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος εγκαινίασε το 82ο Πνευματικό Κέντρο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved