ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φθιώτιδος Νικόλαος: Να στηρίζουμε τις προσπάθειες του Οικ. Πατριάρχου

Φθιώτιδος Νικόλαος: Να στηρίζουμε τις προσπάθειες του Οικ. Πατριάρχου

Η Πεντηκοστή εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε και μίλησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Μεγάλο Εσπερινό και ανέγνωσε τις ευχές της γονυκλισίας.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η Πεντηκοστή είναι η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας, είναι η ημέρα που συγκροτήθηκε και εν Αγίω Πνεύματι ενώθηκε η Εκκλησία. Η Πεντηκοστή είναι ημέρα αυτοσυνειδησίας της Ενότητος της Εκκλησίας. Δεν είναι τυχαίο αυτό το μεγάλο και ιστορικό γεγονός που συμβαίνει στην Κρήτη, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Οι προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών υπό την προεδρεία του εμπνευσμένου και χαρισματικού Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προσπαθούν να σφυρηλατήσουν την Ενότητα των Ορθοδόξων, να υψώσουν τη φωνή και να προβάλλουν την Ορθοδοξία. Είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος που επί των ημερών του επιτελείται η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Κλείστε τα αυτιά σας σε ορισμένες φωνές φανατικών και ακραίων που προσπαθούν να κάνουν ζημιά στην Εκκλησία. Απέναντί μας υπάρχει ένα φανατικό Ισλάμ και μια Ευρώπη Πανθρησκείας που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα ενώσει και θα ισχυροποιήσει την Ορθοδοξία.»

Τέλος ευχήθηκε το Πανάγιο Πνεύμα να φωτίζει τους Ηγέτες, όλο τον κόσμο και αυτούς τους ανθρώπους που ρέπουν προς το κακό, ώστε να οδηγηθούν στο δρόμο της σωτηρίας και να ατενίσουν το φώς της Παναγίας Τριάδος ως μια γλυκιά όραση της αιωνιότητος, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε ευρισκόμενος στη Λαμία και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου Αθηνών, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Τασσόπουλος.