ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Μόσχας: Μάθετε πατριωτισμό από τους Κινέζους

Πατριάρχης Μόσχας: Μάθετε πατριωτισμό από τους Κινέζους

«Υπάρχουν "China towns" σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Καταλαμβάνουν ολόκληρες συνοικίες, Κινέζοι ζουν εκεί. Εργάζονται, για να κερδίσουν χρήματα και συνήθως στέλνουν τα χρήματα στην Κίνα. Αλλά είναι Κινέζοι οι οποίοι διατηρούν συνεχή σύνδεση με τη χώρα τους και το έθνος τους "τόνισε ο Πατριάρχης στο2ο Διεθνές Φόρουμ Ορθοδόξων Φοιτητών στο VDNH.

Υπενθύμισε ότι το αρχικό κεφάλαιο που έθεσε το θεμέλιο της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας προήλθε από τους Κινέζους από το εξωτερικό, όπως διαβάζουμε στο www.vimaorthodoxias.gr.

"Είναι ένα παράδειγμα πώς η εργασία στο εξωτερικό δεν αποδυναμώνει τις συνδέσεις με την μητέρα πατρίδα, δεν υπονομεύει πατριωτικά αισθήματα, αλλά αντίθετα, βοηθά τη χώρα. Ωστόσο, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ένα πρόσωπο που ζει στο εξωτερικό για δύο ή τρία χρόνια, και κανονικα δεν έχει αρκετό χρόνο για να κυριαρχήσει σε αυτό η γλώσσα της χώρας που ζει , παρόλα αυτά ο ίδιος αρχίζει να μιλάει ρωσικά με προφορά, και προσπαθεί να τονίσει την προφορά για να σας κάνει να καταλάβετε ότι τώρα δεν είναι τόσο Ρώσος, όπως συνήθιζε να είναι, " ο πατριάρχης είπε.

Επίσης αναρωτήθηκε γιατί η ρωσική νεολαία έχει κάνει μόδα τους αγγλικούς τονισμούς.

«Η ρωσική γλώσσα έχει διαφορετικές τονισμούς. Ούτε ο Πούσκιν, ούτε ο Ντοστογιέφσκι, ούτε οι νομπελίστες μας μιλούσαν έτσι. Γιατί η νεολαία μας έχει αυτές τις αγγλικές προσωδίες;" αναρωτήθηκε..

Σχετικές ειδήσεις