ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιεράπετρα: Ενθρονίστηκε ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος (pics)

Ιεράπετρα: Ενθρονίστηκε ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος (pics)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Ιεράπετρας, η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρίλλου.

Νωρίτερα, ο νέος Μητροπολίτης που έχει εκλεγεί ομόφωνα από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης με τη συνοδεία των Ιεραρχών του νησιού με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο είχε αναχωρήσει από το Ηράκλειο με κατεύθυνση την Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, η πομπή έφθασε στην μικρή πλατεία μπροστά στο παραλιακό ανοικτό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, όπου τον νέο ποιμενάρχη υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης κάνοντάς του ως συμβολικό δώρο μια ποιμαντική ράβδο και ανακοινώνοντας του την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που τον ανακηρύσσει επίτιμο δημότη Ιεράπετρας «ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της σπουδαίας επί σειρά ετών προσφοράς του στην κοινωνία της Ιεράπετρας και του αξιόλογου λειτουργικού και διοικητικού του έργου στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης & Σητείας σε διάφορες θέσεις».

Εμφανώς συγκινημένος ο νέος Μητροπολίτης στην αντιφώνηση του προς τον δήμαρχο ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και την ανακήρυξη του ως επιτίμου δημότη επί είκοσι δύο χρόνια που βρίσκεται στην περιοχή λέγοντας ότι αισθάνεται από την πρώτη στιγμή πού εγκαταστάθηκε σ αυτήν δημότης της.

«Με την πράξη σας αυτή επισφραγίζετε τα αισθήματα ειλικρινούς αγάπης, ενδιαφέροντος και πνευματικής προόδου, όχι μόνο εσάς ως πρώτου πολίτου αλλά και κάθε Δημότη του Δήμου Ιεράπετρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο κ. Κύριλλος τόνισε «Από σήμερα σας διαβεβαιώνω ότι θα έχετε όχι μόνο πατέρα πνευματικό, αλλά ένα φίλο και συνεργάτη, ένα συμπαραστάτη και αρωγό σε κάθε καλό και ωφέλιμο έργο για την πνευματική πρόοδο, την προαγωγή και υγιή ανάπτυξη του ευλογημένου τόπου μας».

Ακολούθως κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής για την τελετή της ενθρόνισης.

Κατά την διάρκεια της, το νέο Μητροπολίτη καλωσόρισαν εκ μέρους του κλήρου ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Δερμιτζάκης, και ακολούθως ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που αναφέρθηκε στο κύρος, στην προσωπικότητα του νέου Ιεράρχη και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη, και καλή επιτυχία στο Πνευματικό-Ποιμαντορικό του έργο. «Ως βαθύς γνώστης της Ορθόδοξης πίστης, είμαστε βέβαιοι ότι σε μια εποχή δύσκολη για την κοινωνία το έργο που θα προσφέρει ο νέος ποιμενάρχης θα είναι μεγάλο, αξιόλογο και ανάλογο του Προκατόχου του» ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Ακόμη διαβεβαίωσε το νέο Μητροπολίτη ότι θα έχει την συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας, συνεργασία που είχε αναπτύξει και με τον προκάτοχο του μακαριστό Ευγένιο.

Επίσης τον νέο Μητροπολίτη καλωσόρισαν οι βουλευτής Μανώλης Θραψανιώτης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και ο δήμαρχος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης που με θερμά λόγια αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του.

Ακολούθησε ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου μητροπολίτη ο οποίος ανέπτυξε τους άξονες της ποιμαντορίας του.

Πηγή φωτογραφιών: cretapost.gr