ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Μόσχας για αεροπορικό δυστύχημα στο Σότσι: Σκοτώθηκαν τα σύμβολα του έθνους μας

Πατριάρχης Μόσχας για αεροπορικό δυστύχημα στο Σότσι: Σκοτώθηκαν τα σύμβολα του έθνους μας

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας συνεδρίασε στην Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ Μόσχας χθες 27 Δεκεμβρίου και πριν την έναρξη των εργασιών, ο Πατριάρχης Μόσχας τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς τους.

patriarxis mosxas2

«… Θέλω να αρχίσουμε τη συνεδρία μας με την έκφραση θερμοτάτων συλλυπητηρίων προς τους συγγενείς, τους οικείους και σε όλο το λαό μας για την τραγωδία, η οποία συνέβη πάνω από την Μαύρη θάλασσα. Σκοτώθηκαν άνθρωποι, τους οποίους τρόπον τινά βλέπουμε ως σύμβολα της ζωής μας ως έθνους και ως εθνικό μας καύχημα. Δεν ήταν ένα απλό μουσικό συγκρότημα το συγκρότημα Αλεξανδρόφ, ήταν το πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου, ήταν έκφραση του πατριωτισμού και η υπηρεσία τους πάντα αναπτέρωνε το ηθικό των ανθρώπων, τους οποίους ωθούσε προς την αγαθοεργία και τους αγώνες», είπε ο πατριάρχης Μόσχας και πρόσθεσε:

«Είναι αδύνατον παρά να αναφερθούμε στην Ελιζαβέτα Γκλίνκα, γιατρό, η οποία εργαζόταν με αυταπάρνηση, προκειμένου να βοηθήσει τον συνάνθρωπο και, ιδιαιτέρως, τα παιδιά, ιδίως στα πλαίσια της δεινής συγκρούσεως στην Ανατολική Ουκρανία. Ίσως πολλά μπορούν να ειπωθούν για καθένα από όσους σκοτώθηκαν. Είναι πράγματι μία τραγωδία, η οποία έπληξε βαθιά τις καρδιές της απόλυτης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Ἀνεξιχνίαστοι αἱ οδοί Κυρίου, ουδείς γνωρίζει το θέλημά Του...».

Σχετικές ειδήσεις