ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μήνυμα με νόημα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον αρχηγό ΓΕΝ: Εσείς υποστηρίζετε τις νησίδες μας

Μήνυμα με νόημα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον αρχηγό ΓΕΝ: Εσείς υποστηρίζετε τις νησίδες μας

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πραγματοποίησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

5

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος δέχθηκε τον αρχηγό του Ναυτικού, ο οποίος συνοδεύονταν μεταξύ άλλων από τον Αιγύπτιο Υποναύαρχο κ.Mohamed Ahmed, Διοικητή του Βόρειου Στόλου.

«...Σας υποδεχόμαστε, ως αρχηγό του ένδοξου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αλλά και σαν πατριώτη μας, μαζί με την εκλεκτή Συνοδεία σας, λέγοντάς σας πως οι ελπίδα του Έθνους μας, είναι και θα είναι, οι Ένοπλες Δυνάμεις. Θέλω να σας εκφράσω την αγάπη και τον αμέτρητο σεβασμό μου προς το ένδοξο και ηρωικό Πολεμικό μας Ναυτικό και, να ευχηθώ προς τον Θεό, να σας έχει πάντοτε γερούς και δυνατούς στο καθήκον για την υπεράσπιση των Ιερών και των Οσίων της αγαπημένης μας μητέρας Πατρίδας. Εσείς, υποστηρίζετε τα βράχια μας, τις νησίδες μας, τα πανέμορφα νησιά μας, τον τόπο μας, τον ουρανό μας, τις θάλασσές μας, τον ήλιο μας. Εύχομαι επίσης, η θάλασσά μας η ελληνική, να αποτελεί θάλασσα ειρήνης και όχι νεκροταφείο ψυχών και σωμάτων».

Αντιφωνώντας, ο αρχηγός ΓΕΝ κ. Τσούνης, είπε :«.. Θέλω να σας εκφράσω την αγάπη και το σεβασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελλάδος στο πρόσωπό σας. Σας εκφράζω τις ευχαριστίες μας για ό,τι προσφέρετε για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας. Σας διαβεβαιώ, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, πάντοτε επαγρυπνούν και δεν θα συμβεί τίποτε στην Ελλάδα όσο είμαστε παρόντες».

Στο τέλος της συνάντησης ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προσέφερε στον Αρχηγό Ναυτικού κ.Τσούνη βυζαντινή εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ενώ από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΝ ανταπέδωσε προς τον Πατριάρχη, τιμητική πλακέτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σχετικές ειδήσεις