ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος προς Υπουργό Υγείας: «Διορθώστε την αδικία με τη Σαμοθράκη»

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος προς Υπουργό Υγείας: «Διορθώστε την αδικία με τη Σαμοθράκη»

Να διορθώσει την αδικία που υπάρχει με το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και την μη ένταξη του στις προβληματικές και άγονες περιοχές, ζητάει με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Με αφορμή την παράλειψη του υπουργείου να εντάξει την Σαμοθράκη στις «προβληματικές και άγονες περιοχές, για την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία) που διορίζονται σε αυτά», αναφέρει ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά την πρόσφατη συμπληρωματική απόφαση του υπουργείου Υγείας στην αρχική που είχε παρθεί τον Ιούνιο του 2016 και περιελάμβανε το Περιφερειακό Ιατρείο της Καμαριώτισσας, δίνοντας έτσι τα κίνητρα για την παροχή επιδόματος στον γιατρό που υπηρετεί σε αυτό. «στην πρόσφατη τροποποίηση διαπιστώνω ότι το Κέντρο Υγείας στη Χώρα δεν αποτελεί μέρος της απόφασή σας, ώστε να επωφεληθεί της παροχής και ο άλλος ιατρός που υπηρετεί στο νησί, την ίδια στιγμή που η οικογένειά του κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο ιατρός αυτός (αλλά και οποιοσδήποτε άλλος στην θέση του) έχει αποφασίσει να προσφέρει στους κατοίκους του νησιού μας, παρά τις αντιξοότητες και τις γνωστές δυσκολίες διαβίωσης, της επικοινωνίας και της επαφής με το ηπειρωτικό μέρος του νομού Έβρου, κυρίως λόγω της απόστασης, με συνέπεια την ελλιπή συγκοινωνία από και προς την Αλεξανδρούπολη» σημειώνει ο κ. Άνθιμος, ενώ στη συνέχεια υπενθυμίζει στον υπουργό την συνολική κατάσταση και τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν για τους κατοίκους του νησιού όπως η θαλάσσια συγκοινωνία, η παροχή υπηρεσιών υγείας καθώς και οι διοικητικές υπηρεσίες, ενώ δεν παραλείπει την αναφορά στις διαρκείς προκλήσεις των Τούρκων στην θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης.

«Σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι πολλοί ηλικιωμένοι Σαμόθρακες μετακομίζουν το φθινόπωρο στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου λόγω της επισφαλούς υγεία τους να αισθάνονται βεβαιότητα κοντά στο Νοσοκομείο μας, κατά την διάρκεια του χειμώνα» είναι η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποιεί ο κ Άνθιμος και καταλήγει απευθυνόμενος στον κ. Ξάνθο: «Κύριε Υπουργέ, θεωρώ αδιανόητο και σοβαρή παράλειψη να μην περιλαμβάνεται η Σαμοθράκη στις άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας μας. Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε να διορθωθεί αυτή παράλειψη και να δοθεί ακόμη μία σημαντική βοήθεια στο πολύπαθο νησί μας, τη Σαμοθράκη».

Πηγή: evros-news.gr

Σχετικές ειδήσεις