Θερμή υποδοχή του πρίγκιπα Καρόλου από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Τα δώρα και οι φιλοφρονήσεις

Θερμή υποδοχή του πρίγκιπα Καρόλου από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Τα δώρα και οι φιλοφρονήσεις
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (10/05/2018) η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, στο κτήριο της Αρχιεπισκοπής.

Αφού καλωσόρισε τον πρίγκιπα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, αλλά και τους στενούς δεσμούς που δένουν Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια έδωσε στον καλεσμένο του δώρο μία εικόνα. 

Ο «γαλαζοαίματος», με τη σειρά του ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και δήλωσε «ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτό το χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ». 

Αναφέρθηκε στις πολλές επισκέψεις του στο Άγιον Όρος, το οποίο έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι αγαπά ιδιαιτέρως, και σημείωσε πως τρέφει «ιδιαίτερα εκτίμηση για τις παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας». 

«Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για την θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε», είπε ακόμη.

 

Το σημερινό πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους

  • 10:10-10:40 Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΙΙ στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αγίας Φιλοθέης 21) 11:10-11:20 Άφιξη στην Καπνικαρέα. Επίσκεψη στο Ναό. 11:35-12:10 Άφιξη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου. Κατάθεση στεφάνου, παρουσία Πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των Δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων. 12:30-14:50 Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας στο λιμάνι του Πειραιά.
  • 11:10-11:20 Άφιξη στην Καπνικαρέα. Επίσκεψη στο Ναό.
  • 11:35-12:10 Άφιξη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου.
  • Κατάθεση στεφάνου, παρουσία Πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των Δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.
  • 12:30-14:50 Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαδοχικές επισκέψεις σε:

-HMS “Echo” (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη)

-HMC “Valiant” (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού)

-Τριήρης «Ολυμπιάς», Υποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

-Θωρηκτό «Αβέρωφ». Ξενάγηση και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

15:00-15:35 Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο). Δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας

15:45-16:25 Άφιξη στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

PHOTO GALLERY