Κακοκαιρία Αττική: Έκλεισε η «Αλεξάνδρας» από πτώση δέντρου - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Τριάντα κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για…

Ζακ Κωστόπουλος: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 55χρονος που ξυλοκόπησε τον 33χρονο

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε το απόγευμα…

Συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αεροσκάφος έκανε έκτακτη προσγείωση

Έκτακτη προσγείωση πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο της Αθήνας…

Κακός χαμός στον ΟΗΕ: Ο Ερντογάν σηκώνεται και αποχωρεί επιδεικτικά την ώρα που μιλά ο Τραμπ (vid)

Μία κίνηση του Ερντογάν που δεν θα…

Δημοσκόπηση Newsbomb.gr: Βαθμολογήστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Διαδικτυακή δημοσκόπηση: Ας μιλήσουμε για το τι πιστεύετε…

Ιερώνυμος: Η πνευματική αναζήτηση είναι πάντοτε ένα φάρμακο στη ζωή

Ιερώνυμος: Η πνευματική αναζήτηση είναι πάντοτε ένα φάρμακο στη ζωή

Στην πνευματική αναζήτηση που «είναι πάντοτε φάρμακο στην ζωή όλων των ανθρώπων», αναφέρθηκε την Κυριακή (20/5) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Αιόλου, όπου τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και χειροθέτησε σε πνευματικό τον εφημέριο του ναού, π. Αρτέμιο Γιαννακό, στον οποίο έδωσε και το οφίκιο του οικονόμου.

Απευθυνόμενος προς τον π. Αρτέμιο, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι «σήμερα η Εκκλησία έρχεται, όχι να σε επιβραβεύσει, αλλά να σου αναθέσει περισσότερα καθήκοντα. Αν και η Εκκλησία δεν έχει διακρίσεις, τιμά τους ανθρώπους που φιλότιμα υπηρετούν και θα σου δώσει το οφίκιο του οικονόμου. Πέρα από αυτό, όμως, θα ήθελε να σου αναθέσει και μια άλλη πνευματική, με βαρύτητα, διακονία. Να σε καταστήσει πνευματικό».

Επιπλέον, έκανε λόγο για τα προβλήματα της εποχής και στη σύγχυση που επικρατεί, «αλλά συγχρόνως υπάρχει η αναζήτηση», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συμπλήρωσε πως «ο κουρασμένος άνθρωπος, ο ταλαιπωρημένος, θέλει κάπου να ακουμπήσει, να ανοίξει την καρδιά του και να αφήσει αυτό που τον βαραίνει εσωτερικά. Η Εκκλησία μας, ο Κύριός μας, έχει θεσπίσει ώστε να υπάρχουν οάσεις, να υπάρχουν τα λιμάνια εκείνα που ξεκουράζουν τον άνθρωπο. Εσύ, θα γίνεις εδώ πνευματικός, βοηθός και συνεργάτης του εφημερίου και πνευματικού σου πατρός. Παρά τα όσα λέγονται, η πνευματική αναζήτηση είναι πάντοτε ένα φάρμακο στη ζωή όλων των ανθρώπων».

Μάλιστα, επ' αυτού επισήμανε ότι πως ως πνευματικός δεν έχει το δικαίωμα να διώξει κανέναν, διότι «στην Εκκλησία προσέρχονται όλοι. Δεν έχεις δικαίωμα κανέναν να περιφρονήσεις. Ένα είναι το καθήκον του πνευματικού να μιλάει για το ποιος είναι ο Χριστός και για το τι θέλει. Η Εκκλησία Του είναι αγάπη για όλους τους ανθρώπους».

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλιουριώτης, ενώ αμέσως μετά τη χειροθεσία αντιφώνησε ο προϊστάμενος του ναού π. Θωμάς Χρυσικός.