ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο

Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο

Έντονα αποδοκίμασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος τις αναφορές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, ο οποίος χθες, κι ενώ η χώρα πενθεί δεκάδες νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική, επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και τους «άθεους του ΣΥΡΙΖΑ» για τη «γενική καταστροφή».

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους να αγαπάει ο ένας τον άλλο. Συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές, αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο γιατί το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας είναι ότι ο Θεός είναι αγάπη, δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής, αλλά αγαπάει όλους μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος χθες, μέσω του διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη είχε πάρει αποστάσεις από τον Αμβρόσιο, σχολιάζοντας πως «εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις».

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική, έστειλε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης στις δύσκολες αυτές ώρες:

«Αυτές τις τραγικές ώρες είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι , όλοι να προσπαθούμε χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Πρέπει να συστρατευτούμε και να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που έχουν μεγάλη ανάγκη τις ώρες αυτές».

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία χωρίς τέλος: Τουλάχιστον 81 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)