Διπλό μήνυμα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε Φανάρι και Μαξίμου (vid)

Newsbomb

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος | Ειδήσεις: Μήνυμα με διπλό νόημα έστειλε τη Δευτέρα (08/10/2018) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ερμηνεύεται ως μήνυμα τόσο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και ως προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Προς το Φανάρι μετά την επιβεβαίωση της… αγάπης προς αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθαρίζει πως πάνω απ’ όλα αγαπά το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ προς το Μέγαρο Μαξίμου πως ναι μεν υπάρχει αγάπη και συνεργασία αλλά το όριο είναι το συμφέρον της Εκκλησίας.

«Αγαπάμε τον Πατριάρχη μας, αγαπάμε το Πατριαρχείο μας, το σεβόμαστε, το στηρίζουμε όσο μπορούμε. Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας, τους πολιτικούς μας όλους και όπου έχουμε λόγο, δυνατότητα βοηθάμε. Όλους αυτούς τους αγαπάμε και τους σεβόμαστε. Αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αγαπάμε πιο πολύ απ’ όλους την Εκκλησία και την πατρίδα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δήλωσή του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Πριν από μερικές ημέρες, η ακύρωση προγραμματισμένης συνάντησης του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ανέδειξε το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και το Φανάρι.

Παρότι επισήμως ο λόγος της ματαίωσης της συνάντησης ήταν ότι η Ιεραρχία συνεδρίαζε την ημέρα εκείνη για να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης, η εφημερίδα Καθημερινή έγραφε ότι η απόφαση αυτή αποτυπώνει μια κόντρα της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το πιο πρόσφατο «επεισόδιο» της διαμάχης, αφορά στο κτήμα Προμπονά.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του προκαθημένου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr

Πηγή πληροφοριών και βίντεο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved