ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣτΕ: Εγκρίνει κατ’ εξαίρεση προσλήψεις και υποβάλλονται νέες αιτήσεις

ΣτΕ: Εγκρίνει κατ’ εξαίρεση προσλήψεις και υποβάλλονται νέες αιτήσεις

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής ενέκρινε νέες κατ’ εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο.

Ειδικότερα, το ΣτΕ ενέκρινε αίτημα του υπουργείου Παιδείας για:

1) Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τα Δημόσια ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών, υποδιευθυντών και εκπαιδευτικών Δημόσιων ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, κ.λπ.
2) Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.
Ακόμα, εγκρίθηκε από το ΣτΕ η πρόσληψη 7 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της δακοκτονίας στο νομό Αρκαδίας.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας ζήτησε από το ΣτΕ την κατ’ εξαίρεση απασχόληση ανέργων που είναι στις λίστες επιτυχόντων στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ ύψους 200.000.000 ευρώ, ενώ υπογραμμίζει το εν λόγω υπουργείο ότι σε περίπτωση καθυστέρησης απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων μπορεί να χαθούν.

O δήμος Βόλου ζητεί την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 76 συμβασιούχων για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, όπως επίσης ζητεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» την έγκριση πρόσληψης ενός ψυχολόγου και μιας κοινωνικής λειτουργού.

Σχετικές ειδήσεις