ΕΡΓΑΣΙΑ

Νεφελούδης: Οι αποστάσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΔΝΤ για τα εργασιακά είναι άσπρο μαύρο

Νεφελούδης: Οι αποστάσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΔΝΤ για τα εργασιακά είναι άσπρο μαύρο
Με αυτή τη φράση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ουσιαστικά περιέγραψε το βαθμό δυσκολίας που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά.

«Γαλέρα και μεσαίωνας» είναι οι δύο προσδιορισμοί που χαρακτηρίζουν την αγορά εργασίας σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οκτάωρα που γίνονται τετράωρα ή δηλώνονται σαν τετράωρα, τεράστιο ποσοστό αδήλωτης, απλήρωτης, ανασφάλιστης εργασίας, αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την έκβαση της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, απάντησε ότι οι αποστάσεις μεταξύ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ, καθώς και μέρους των δανειστών, είναι «άσπρο μαύρο». Άρα, όπως εκτίμησε, η διαπραγμάτευση είναι σκληρή. Υπογράμμισε δε ότι οι στόχοι της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένοι, όπως π.χ. να μην αλλάξει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, οι όποιες αλλαγές γίνουν στο συνδικαλιστικό νόμο να είναι ήπιες και να εφαρμοστούν οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.