ΕΡΓΑΣΙΑ

Αχτσιόγλου: Τον Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία

Αχτσιόγλου: Τον Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προανήγγειλε την Τετάρτη (02/08/2017) την εισαγωγή στη Βουλή νομοσχεδίου για την καλύτερη θωράκιση της αδήλωτης εργασίας και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε πως «το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και αφορά κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις».

Η υπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση, και η οποία προβλέπει ότι η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης, θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

«Με την εν λόγω ρύθμιση προφυλάσσονται τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην παραβατική πρακτική της μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών», είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

Εξάλλου, σημείωσε πως «το 2016 η παραβατικότητα στην αδήλωτη εργασία έπεσε στο 13% από το 19% που παραλάβαμε. Κάνουμε ελέγχους μέσω του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας».

Σχετικές ειδήσεις