ΕΡΓΑΣΙΑ

Τι αλλάζει στο Δημόσιο με την τροπολογία Γεροβασίλη για την αξιολόγηση

Τι αλλάζει στο Δημόσιο με την τροπολογία Γεροβασίλη για την αξιολόγηση

Αξιολόγηση Δημόσιο | Ειδήσεις: Το ξεμπλοκάρισμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων επιχειρεί η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η τροπολογία της οποίας ψηφίζεται σήμερα, Τρίτη (19/09/2017) στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεροβασίλη θα επαναλάβει πως όσοι δεν συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, τότε θα αποκλειστούν από το σύστημα των προαγωγών, καθώς το αργότερο έως τον Απρίλιο του 2018 θα πρέπει να έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση οι νέοι προϊστάμενοι.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως όσοι παρακάμψουν το κυβερνητικό σχέδιο, θα έχουν συνέπειες τόσο στη βαθμολογική – μισθολογική εξέλιξή τους αλλά και στο θέμα των μετατάξεων – αποσπάσεών τους, στο πλαίσιο του συστήματος της κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται πως η αξιολόγηση του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού αποτελεί ένα από τα κρίσιμα προαπαιτούμενα που αξιώνουν οι δανειστές να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το capital, εφόσον η τροπολογία Γεροβασίλη ψηφιστεί, οι προϊστάμενοι των δημοσίων υπηρεσιών θα κληθούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αξιολόγησης μέσα σε 30 ημέρες.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιμένει πως πουθενά ο εν λόγω νόμος δεν συνδυάζει το βαθμό της αξιολόγησης με ενδεχόμενες απολύσεις, όπως έκανε ο προηγούμενος νόμος για την αξιολόγηση που είχε ψηφιστεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τέλος, πηγές του υπουργείου εξακολουθούν να απορρίπτουν τη λήψη οποιουδήποτε πειθαρχικού μέτρου σε βάρος υπαλλήλου που αρνηθεί την αξιολόγηση.

Σχετικές ειδήσεις