Ανανεώθηκε:

Άδεια μητρότητας: Έρχονται σημαντικές αλλαγές για τους αναπληρωτές

Newsroom Newsroom

Άδεια μητρότητας: Έρχονται σημαντικές αλλαγές για τους αναπληρωτές
Η εν λόγω άδεια χορηγείται μετά τη λήξη της ισχύουσας άδειας μητρότητας

Ανατροπές έρχονται στην άδεια μητρότητας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μετά τροπολογία που που κατατέθηκε στην Βουλή.

Συγκεκριμένα με τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.

Τροποποιούνται – συμπληρώνονται συγκεκριμένες διατάξεις σχετικά με την παροχή στήριξης φροντίδας τέκνων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα θεσπίζεται το δικαίωμα λήψης άδειας με αποδοχές, διάρκειας έως τριών (3) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών, στη φυσική, θετή ή ανάδοχη μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό ή μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που χορηγείται για την ανατροφή του τέκνου της, εφόσον δεν κάνει χρήση του ισχύοντος μειωμένου ωραρίου [δύο (2) ώρες εβδομαδιαίως για τα δύο (2) πρώτα χρόνια από την ημέρα γέννησης του τέκνου και εφόσον βρίσκεται σε ζωή].

Η εν λόγω άδεια χορηγείται αποκλειστικά μετά τη λήξη της ισχύουσας άδειας μητρότητας, ο χρόνος λήψης της δεν μπορεί να μετατεθεί για οποιονδήποτε λόγο και η διάρκειά της δεν μπορεί να παραταθεί, λήγει δε σε κάθε περίπτωση με τη λήξη της εργασιακής σχέσης της δικαιούχου εκπαιδευτικού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δικαιούνται, ομοίως, τις προαναφερόμενες άδειες η ανάδοχη και η θετή μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ή μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που υιοθετεί ή αναδέχεται τέκνο ηλικίας έως έξι (6) ετών, αμέσως μετά την περαίωση της διαδικασίας της υιοθεσίας.

Το χρονικό διάστημα της χορηγούμενης άδειας λογίζεται ως χρόνος διδακτικής υπηρεσίας και ως χρόνος ασφάλισης στους οικείους κλάδους κύριας σύνταξης καθώς και στους οικείους φορείς επικουρικής ασφάλισης, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr.

Ορίζεται ότι, κάθε δαπάνη που προκαλείται από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις καλύπτεται είτε με συγχρηματοδότηση από κονδύλια του Εθνικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (Ε.Σ.Π.Α.) είτε από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) είτε από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του επισπεύδοντος Υπουργείου, αναλόγως της χρηματοδότησης της εκάστοτε θέσης.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις, προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ενδεχόμενη δαπάνη, σε περίπτωση πρόσληψης περισσότερων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται από τη χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου σε αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς ή μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Διαβάστε επίσης:

«Λύγισε» η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ: Τα δάκρυα κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων (pics)

«Κόβεται» το Power Of Love - Ο λόγος της απόφασης

«Απασφάλισε» ο στρατηγός Κωσταράκος: Ο Τσίπρας μας οδήγησε στην παγίδα των Τούρκων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved